Bogdan Olteanu, înregistrat de denunţătorul său imediat după ce a ieşit de la DNA

Bogdan Olteanu, fostul şef al Camerei Deputaţilor, a fost înregistrat pe ascuns de Ionuţ Eftimie, denunţătorul din dosarul lui Vîntu, informează România TV, care a citează informaţii din dosar.

21 aug. 2016, 11:09
Bogdan Olteanu, înregistrat de denunţătorul său imediat după ce a ieşit de la DNA

Ionuţ Eftimie, locotenentul lui Sorin Ovidiu Vîntu, a purtat tehnică de înregistrare de la DNA şi l-a tras de limbă pe Bogdan Olteanu, care s-a dat astfel de gol, susţin procurorii DNA, potrivit România TV

Ionuţ Eftime: Vîntu urla, ţi-am spus. Că eu eram acolo când a ţipat la ăsta, la Ţurcanu: „Bă, n-ai rezolvat cu Bogdan”, nu ştiu ce. „S-a supărat Bogdan pe mine”… chestii de astea. Şi nu eram doar eu acolo, erau încă 3-4.

Bogdan Olteanu: Ăsta era principiul lu’ Vîntu, ca să afle lumea cum gândeşte el şi cum manipulează el oamenii împotriva altora! Că aşa făcea el în general!

(sursa: dosar DNA)

Potrivit datelor obţinute de România TV, Bogdan Olteanu a înregistat chiar şi imediat după ce a ieşit de la DNA.

Ionuţ Eftime: Dacă, dacă mai era cineva de faţă când s-au dat banii pentru Liviu Mihaiu. Deci, asta-i prima întrebare. Eu am spus: Dom’le, puţin, da’… Nu m-au luat în seamă.
(…)
Bogdan Olteanu: E clar că ei… Astea nu se pot scoate din burtă!

(sursa: dosar DNA)

Sorin Ovidiu Vîntu: Spune-i aşa prietenului nostru: dată fiind iubirea ce i-o port, vine când vrea el, numai să-mi comunice. Cel mai mult mi-ar conveni după unşpe seara. Cred că şi lui pentru că e drumul liber, ajunge lejer.

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru luni discutarea prelungirii mandatului de arestare preventivă pentru fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu. La finalul şedinţei de judecată, Bogdan Olteanu a fost scos din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi dus înapoi în Arestul Poliţiei Capitalei, unde este încarcerat din 12 august.

Bogdan Olteanu este acuzat că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu, chemat de Bogdan Olteanu la DNA, să-i fie martor