Boli care se transmit prin sărut

Sărutul reprezintă mai mult decât un simplu gest de dragoste sau de complicitate între doi parteneri. În același timp, săruturile ne permit să descoperim care este persoana cea mai potrivită pentru noi, acea persoană care să ne stimuleze și care va trezi în noi maximul de emoții.

RomaniaTV.net
04 mart. 2016, 09:48
Boli care se transmit prin sărut

Deși pare o formî inofensivă de exprimare a sexualității, sărutul îţi poate pune în pericol sănătatea. Află ce boli se pot transmite prin acest gest de tandreţe şi cum te poţi feri de ele!

Boli care se transmit prin sărut – gripa și herpesul

Trebuie să recunoşti că, uneori, pasiunea vă face să încălcaţi regulile de igienă sexuală. Dar specialiştii avertizează că boli precum gripa, herpesul şi „boala sărutului” pot fi evitate dacă vă abţineţi de la unele manifestări ale afecţiunii atunci când unul dintre voi are semne evidente de boală.

Herpesul este produs de un virus care poate pătrunde în organism foarte uşor atunci când te săruţi cu persoana iubită. Boala se transmite rapid, pentru că localizarea cea mai frecventă a herpesului este la nivelul buzelor, iar prin sărut ai contact direct atât cu leziunile, cât şi cu saliva infectată.

Citeşte şi  Beneficiile INCREDIBILE ale SĂRUTULUI. Te scapă de o grămadă de BOLI

Simptomele herpesului constau în erupţii roşii la nivelul pielii, care se acoperă de plăci şi de băşici cu lichid, grupate în buchet. După o zi sau două, aceste băşici se sparg şi lasă pete, cruste sau cicatrice, care dispar în câteva zile.

Astfel, dacă observi la partenerul tău semne evidente de herpes, nu este indicat să vă sărutaţi, pentru a nu intra în contact cu saliva şi cu leziunile de pe buze. Dar nu este suficient. Herpesul se ia şi prin intermediul periuţelor de dinţi, al prosoapelor, batistelor, paharelor şi al tacâmurilor.

Tratamentul herpesului constă în administrarea de tablete şi în aplicarea locală de unguente. Un herpes se poate vindeca în aproximativ zece zile.

Citeşte continuarea pe click!sanatate.ro