Boli periculoase ce au ca simptome amorţirea mâinilor sau picioarelor

De cele mai multe ori, atunci când ne trezim cu mâinile sau cu picioarele amorțite, senzația este urmată de înțepături. Factorul principal, care duce la apariția acestor probleme este blocarea nervilor sau a vaselor sangvine. Ai mare grijă însă, deoarece această senzație poate fi un simptom al bolilor grave, care necesită îngrijire medicală.

06 nov. 2017, 13:51
Boli periculoase ce au ca simptome amorţirea mâinilor sau picioarelor

Iată cele mai periculoase 5 boli ce au ca simptome amorțirea mâinilor sau picioarelor:

1. Osteocondroză vertebrală. Compresiunea la nivelul nervilor, din zona cervicală, a coloanei vertebrale, poate provoca amorțirea mâinilor, dureri de cap sau dezorientare, potrivit secretele.com.

2. Scleroză multiplă. Această boală poate afecta învelișul proteic al fibrelor nervoase, drept urmare scade sensibilitatea și poate apărea amorțeala mâinilor sau picioarelor.

3. Diabet zaharat și anemie falciformă. Aceste două boli duc la încetinirea circulației sangvine în membre, iar unul din simptome este amorțirea mâinilor.

4. Nevralgie cervico-brahiala. Este o boală periculoasă ce provoacă inflamații la nivelul umărului, conducând la amorțirea mâinilor.

5. Accident vascular cerebral. Aceasta este poate cea mai periculoasă cauză a amorțelii de la nivelul mâinilor. Dacă vă amorțesc și picioarele, aveți dureri de cap constante, probleme cu vederea și vorbire îngreunată, apelați de urgență la medic, poate fi vorba de un accident vascular cerebral.