Bolnavi de rujeolă, păziţi de poliţie ca să nu fugă din spital

Bolnavii de rujeolă sunt păziţi de poliţie, la spitalul din Odorheiu Secuiesc. Măsura a fost luată după ce doi doi copii au reuşit să fugă din spital, pe geam, ajutaţi chiar de părinţi. Iar medicii au intrat în alertă, de teamă că inconştienţa unora va creşte numărul de îmbolnăviri. Oricum, în oraş este o avalanşă de cazuri. Numai în ultima lună au fost internaţi peste o sută de bolnavi de rujeolă, cei mai mulţi copii.

06 iul. 2017, 07:52
Bolnavi de rujeolă, păziţi de poliţie ca să nu fugă din spital

Poliţiştii patrulează în permanenţă în curtea spitalului din Odorheiu Secuiesc. Sunt cu ochii în patru ca niciun bolnav de rujeolă să nu fugă şi să transmită periculosul virus altor locuitori din oraş. Zilele trecute, doi pacienţi nu au vrut să rămână în izolare şi – într-un moment de neatenţie al medicilor – au fugit pe geam. Cei doi copii au fost găsiţi şi aduşi înapoi în spital în aceeaşi zi. Ministerul Sănătăţii anunţă că pacienţii nu mai erau contagioşi, deci nu au putut îmbolnăvi pe nimeni. De asemenea, autorităţile spun că, în prezent, la Odorheiu Secuiesc mai sunt internate 36 de persoane cu suspiciunea de rujeolă. Totuşi, saloanele sunt pline ochi, scrie telegrafonline.ro.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii susţine că epidemia de rujeolă din judeţul Harghita se află sub control

Vizitele în secţia de boli infecțioase sunt interzise. În restul spitalului, rudele intră numai după un program strict. Locuitorii oraşului au fost avertizaţi de pericolul epidemiei.

Din februarie anul trecut, când a izbucnit epidemia în România, au fost înregistrate aproape 7.500 de cazuri de rujeolă, cele mai multe în Timiş, Caraş-Severin şi Arad. 31 de pacienţi au murit din cauza complicaţiilor. Cei mai mulţi erau copii nevaccinați sau bebeluşi care au intrat în contact cu persoane bolnave în primele luni de viaţă, înainte de a putea fi imunizaţi.

Citeşte şi Peste o sută de suspiciuni de rujeolă, la spitalul din Odorheiu-Secuiesc în ultimele săptămâni. Jumătate din cazuri au fost confirmate