Bombă în stare de funcţionare, descoperită de un fermier la Vaslui

O bombă în stare de funcţionare din cel De-al Doilea Război Mondial a fost descoperită, miercuri, de un femier pe un teren din apropierea oraşului vasluian Negreşti, în timpul unor lucrări agricole. Elementul de muniţie a fost ridicat de către pirotehinşti şi depozitat în condiţii de siguranţă.

14 iun. 2017, 18:04
Bombă în stare de funcţionare, descoperită de un fermier la Vaslui

Un fermier din localitatea vasluiană Căzăneşti, oraşul Negreşti, a descoperit o bombă de calibru 82 de milimetri în timp ce efectua lucrări agricole pe un teren. Speriat, bărbatul a sunat la 112, iar Poliţia a intervenit în zonă şi a izolat perimetrul.

„Un echipaj de pirotehnişti care a ajuns la locul indicat a descoperit o bombă de calibru 82 de milimetri, din cel de-al doilea război mondial, în stare de funcţionare. Proiectilul era în stare de funcţionare şi ar fi constituit un pericol dacă nu ar fi fost exploatat corespunzător”, a declarat, miercuri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Georgică Onofreiasa.

Bomba a fost ridicată de pirotehnişti şi transportată în condiţii de siguranţă la un depozit al ISU Vaslui, urmând să fie distrusă într-un poligon.

Citeşte şi Caz incredibil în Dolj: Poliţist cercetat penal pentru că a scos la vânzare o bombă