Bombă înaintea barajului pentru CM 2014. FRF pregăteşte naturalizarea unui fotbalist nigerian

FRF face demersurile pentru naturalizarea unui atacant care se află de şase ani în România şi care a jucat 93 de meciuri pentru Astra Giurgiu, înscriind 34 de goluri.

22 oct. 2013, 15:50
Bombă înaintea barajului pentru CM 2014. FRF pregăteşte naturalizarea unui fotbalist nigerian

Până la barajul de calificare la CM 2014 au rămas puţin mai mult de trei săptămâni, iar oficialii FRF încearcă din răsputeri să îi asigure lui Piţurcă un lot cât mai competitiv. Pe lângă jucătorii cunoscuţi, eligibili pentru a fi chemaţi la lot, în funcţie de forma de moment sau capriciile selecţionerului, am putea asista la o imensă surpriză.

Potrivit DigiSport, luni, 21 octombrie, oficialii FRF au depus la Ministerul de Justiţie documentaţia necesară şi cererea de naturalizare în regim de urgenţă a atacantului Kehinde Fatai, pentru a-l avea la dispoziţie în timp util pentru a fi selecţionat la „dubla” România-Grecia.

Sosit în 2007 în România, Fatai are anii de rezidenţă necesari în România pentru a solicita cetăţenia română. El este căsătorit cu o româncă şi nu trebuie să aştepte opt ani, conform legii cetăţeniei române. „Ştiu despre aceste demersuri şi îmi doresc foarte mult să evoluez pentru naţionala României. Eu nu am vorbit personal cu domnul Piţurcă sau cu cineva de la Federaţie, dar ştiu că domnul Niculae a purtat discuţii pe această temă cu Mircea Sandu„, a declarat Fatai, pentru digisport.ro.

Născut în Nigeria, la Abuja, Kehinde Fatai a venit în 2007 în România, la Farul Constanţa, iar în 2010 s-a transferat la Astra Giurgiu. La începutul acestui sezon a fost împrumutat la FC Brugues, grupare pentru care a debutat în meciul cu Anderlecht, pe 22 septembrie, când a şi marcat.