Bonusuri de Sărbători: Tichetele şi cardurile cadou rămân şi în 2017 varianta cea mai inspirată pentru recompensarea angajaţilor

Modificările recente la Codul Fiscal nu afectează tichetele cadou. Edenred România, cel mai mare emitent de tichete şi carduri preplătite de beneficii extra-salariale, estimează că si in 2017 tichetele şi cardurile cadou vor fi varianta preferată de companiile mari şi mijlocii pentru a oferi angajaţilor bonusuri de Sărbători. Conform estimărilor companiei, de 3 ori mai mulţi angajatori vor oferi în acest an salariaţilor bonusuri de Crăciun sub formă de tichete / carduri cadou, faţă de variantele clasice de cadouri în obiecte sau produse.

27 nov. 2017, 12:09
Bonusuri de Sărbători: Tichetele şi cardurile cadou rămân şi în 2017 varianta cea mai inspirată pentru recompensarea angajaţilor

Tichetele şi cardurile cadou au ajuns în ultimii ani în topul preferinţelor angajatorilor, dar şi ale angajaţilor, pentru că aduc numeroase avantaje fiscale şi logistice companiilor, asigurându-le în acelaşi timp angajaţilor libertate şi flexibilitate maximă în cheltuire.

«Tichetele şi cardurile cadou sunt  varianta cea mai eficientă de recompensare a angajaţilor şi a partenerilor, pentru că îmbină flexibilitatea primelor în bani şi memorabilitatea cadourilor fizice. Practic, acestea împacă atât nevoia companiilor de eficientizare a bugetelor şi simplificare logistică, cât şi dorinţa angajaţilor de a-şi alege ei înşişi cadourile pe care şi le doresc cu adevărat, din cea mai variată reţea de magazine partenere din ţară», spune Dana Sîntejudean, Director General al companiei Edenred în România.

Recentele modificări aduse Codului Fiscal nu au afectat regimul tichetelor cadou, acestea păstrân-du-şi avantajele fiscale atât pentru companii, cât şi pentru angajaţi.

Acordate cu ocazia unor evenimente importante din an, tichetele cadou sunt scutite de taxe sociale salariale şi patronale, în limita unui plafon maxim de 150 de lei per salariat şi per copil minor şi, începand de anul trecut, au fost exonerate şi de impozitul pe venit aplicat la nivelul angajaţilor.

Tichetele şi cardurile cadou pot fi acordate atât angajaţilor, cât şi copiilor minori ai acestora, de Crăciun, Paşte şi 1 iunie, iar de 8 martie pot fi oferite angajatelor.

Acest cadru fiscal permite angajatorilor posibilitatea de a se arăta foarte generoşi cu angajaţii, în cazul în care aceştia sunt părinţi. « De exemplu, în cazul unui angajat care are 2 copii minori, angajatorul are posibilitatea de a-i oferi tichete cadou în valoare de până la 450 de lei complet scutiţi de taxe sociale şi impozit pe venit, respectiv 150 de lei per beneficiar. Crăciunul este şi o sărbătoare pentru familii, iar cu ajutorul tichetelor cadou angajatorii pot oferi cadouri cu un impact emoţional foarte personal, câştigând loialitatea angajaţilor », adaugă Dana Sîntejudean.

Tichetele cadou pot fi folosite de asemenea şi pentru protocol, în relaţia cu partenerii de afaceri, persoane fizice sau juridice, fiind deductibile în limita a 2% din profit.

Tichetele cadou folosite în campanii de marketing, studiul pieţei, reclamă şi publicitate sunt deductibile, putând fi încadrate în categoria cheltuielilor efectuate în scopul realizării de venituri.