BONUSURI şi SALARII MĂRITE pentru angajaţii de la stat, în 2015

Angajaţii de la stat sunt răsfăţaţi în 2015. Şefii din companiile de stat vor să le acorde salariaţilor bonusuri-record în acest an şi, în plus, să facă angajări. Mai mult, salariile cresc la multe companii de stat până la niveluri la care cei mai mulţi angajaţi din sectorul privat nu pot visa.

26 ian. 2015, 09:11
BONUSURI şi SALARII MĂRITE pentru angajaţii de la stat, în 2015

Pentru multe dintre companiile de stat, bonusurile din 2015 sunt la un nivel record, potrivit România TV.

La Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, conducerea a propus pentru acest an bonusuri totale de peste 21 de milioane de lei, în creştere cu 8% faţă de 2014. Mai mult, compania vrea să facă şi angajări. Aproape 500 de persoane urmează să fie angajaţi în 2015, iar numărul total de angajaţi urmează să ajungă la circa 6.500.

VEZI ŞI: Ce SALARIU câştigă Patriarhul Daniel. Patriarhia: „Preafericitul nu adună bani, ci dăruieşte bani”

O situaţie similiară este şi la Compania Naţională Aeropoturi Bucureşti, care administrează aeroporturile Băneasa şi Otopeni. Şi aici bonusurile urmează să depăşească 20 de milioane de lei, potrivit bugetului propus de către conducere, iar creşterea faţă de anul 2014 este de aproximativ 14%. La Compania Naţională Aeropoturi Bucureşti, câştigul mediu al angajaţilor depăşeşte 6.000 de lei. Şi aici se anunţă angajări. Peste 100 de oameni urmează să fie angajaţi.

Cea mai spectaculoasă creştere a bonusurilor se anunţă la Autoritatea Aeronautică Civilă. Conducerea a propus bonusuri totale de circa 4 milioane de lei, în creştere de aproape trei ori faţă de anul 2014. Aici, câştigul mediu lunar este de 9.400 de lei.

CITEŞTE ŞI: Ministerul Transporturilor majorează substanţial salariile piloţilor angajaţi de stat