Boris Nemţov, pe ultimul drum. Ruşii şi-au luat ADIO de la criticul politicii lui Putin GALERIE FOTO

Mii de oameni i-au adus un ultim omagiu politicianului rus ucis cu sânge rece, în centrul Moscovei. Iubita lui Boris Nemţov, principalul martor al crimei, a plecat acasă, în Ucraina, şi nu a fost prezentă la funeralii.

03 mart. 2015, 14:46

Mii de oameni au stat la coadă, cu flori şi lumânări aprinse, pentru a-şi lua rămas bun de la Boris Nemţov, lider al opoziţiei ruse şi fost vicepremier al Rusiei, pe vremea lui Boris Eltîn, potrivit România TV.

Din partea Kremlinului, au fost prezenţi cei doi vicepremieri ruşi, în vreme ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat că nu va participa la funeralii. Mai mulţi oficiali europeni nu au primit vize de Rusia, pentru a fi prezenţi la înmormântare, în replică la sancţiunile economice impuse Moscovei.

Citeşte şi Doi martori oculari au oferit o descriere fizică a ucigaşului lui Boris Nemţov. Pe cine caută poliţia

Poate cea mai remarcată absenţă a fost cea a iubitei politicianului, fotomodelul ucrainean care se afla cu el în seara crimei. De altfel, tânăra de 23 de ani a plecat acasă, la Kiev, după ce a făcut o declaraţie sumară pentru televiziunea rusă.

Anna Duriţkaia a primit permisiunea să plece din Rusia, deşi versiunea ei despre seara crimei a ridicat multe semne de întrebare. Ieri, tânăra s-a plâns că nu este lăsată să plece acasă, deşi le-a spus tot ce ştia anchetatorilor. Adică, mai nimic. Ucraineanca susţine că nu a văzut chipul asasinului, însă a exclus un motiv pasional.

Citeşte şi Kremlinul se temea de Boris Nemţov. Fostul premier rus deţinea SECRETE IMPORTNTE

Boris Nemţov, de 55 de ani, a fost împuşcat în spate, vineri noaptea, în apropiere de Kremlin. El era însoţit de fotomodelul ucrainean, cu care avea o relaţie de câţiva ani. Personaj controversat al politicii din Rusia, Nemţov lasă în urmă 4 copii, din trei relaţii diferite.