Florin Ţurcanu, copreşedintele PNL Botoşani a demisionat din funcţie. Pe cine a propus în locul său

Florin Țurcanu, copreședintele filialei din Botoșani a PNL, și-a depus vineri după-amiază demisia din funcție. În schimb, acesta l-a propulsat pe fratele său, Mihai Țurcanu, pentru ocuparea postului.

27 mart. 2015, 21:00

El a convocat o ședință la sediul de partid, anunțând că renunță la mandat.

Citeşte şi: Mihai Ţurcanu, validat ca europarlamentar în locul lui Eduard Hellvig

Florin Țurcanu l-a propus pentru șefia organizației liberale pe fratele său Mihai Țurcanu, cel care a preluat miercuri mandatul de europarlamentar, la ședință fiind prezenți, potrivit unor surse din partid, doar apropiați ai lui Florin Țurcanu, fapt ce a provocat nemulțumirea altor membri ai filialei, care au absentat, scrie Agerpres.

Florin Țurcanu a renunțat la președinția filialei din Botoșani a PNL, după ce în urmă cu cinci săptămâni a fost demis de la șefia Consiliului Județean ca urmare a condamnării la șase luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual.

„Dacă eu îl susțin pe fratele meu la șefia PNL nu înseamnă că eu voi conduce partidul. Mie nu îmi mai trebuie! Eu m-am întors la muncă în privat, acolo de unde am venit. Fratele meu va conduce partidul și dacă va vrea să îi dau un sfat îl va primi, dar în rest nu voi mai avea treabă cu politica”, a completat Țurcanu.

Florin Țurcanu a devenit președinte al PNL în 2009, când partidul era în opoziție. Sub conducerea sa, PNL a obținut președinția Consiliului Județean Botoșani, nu mai puțin de patru posturi de parlamentari, vicepreședinte al CJ și viceprimar al municipiului reședință de județ.

”Este singurul europarlamentar din istoria județului, este tânăr și dacă tot se dorește intrarea tinerilor în politică, în primele rânduri, atunci am zis să-l susținem pe el”, a declarat deputatul Verginel Gireadă.

”În jur de 80% dintre organizații îl sprijină pe Mihai Țurcanu”, a mai spus Verginel Gireadă.