Box: Viorel Simion a câştigat titlul WBF, Cristian Ciocan s-a impus la puncte

Boxerul român Viorel Simion a câștigat titlul mondial WBF la categoria pană, vineri seara, în gala profesionistă Kombat Fest, găzduită de Patinoarul din Galați, în timp ce greul Cristian Ciocan s-a impus la puncte.    

29 aug. 2015, 03:41

Viorel Simion (33 ani) s-a impus prin KO tehnic în repriza a treia în fața ungurului David Kis (20 ani), după ce își trimisese adversarul la podea de două ori încă din repriza a doua. Simion a ajuns la 19 victorii la profesioniști (9 KO) și o înfrângere, în timp ce Kis are un palmares cu 10 victorii (1 KO), 19 înfrângeri (13 KO) și două egaluri.

În main event, Cristian Ciocan l-a învins pe Sherman Williams (Bahamas), la puncte, decizie primită în unanimitate, într-un meci desfășurat pe durata a zece reprize, la categoria grea.

Ciocan (27 ani), la primul meci după ce a fost întrecut prin KO tehnic de britanicul Tyson Fury în februarie, a dominat meciul cu un adversar mult mai în vârstă (Williams împlinește 43 de ani pe 1 septembrie), dar care l-a pus în dificultate în unele momente. ”Hammer” a obținut a 18-a sa victorie din cariera profesionistă (10 KO), în care a suferit patru eșecuri (3 KO). Williams are 37 de victorii (20 KO), 15 eșecuri (1 KO) și 2 egaluri.

Și românii Amansio Paraschiv (la debut), Sorin Tănăsie și Cezar Juratoni au obținut victorii în gala de vineri seara.

Alte rezultate: 
categoria welter (4 reprize) 
Amansio Paraschiv (România) b. p. Nando Calzetta (Italia) 
categoria pană 
Sorin „Pantera” Tănăsie (România) b. KO tehnic r2 Sillah Cosby (Ghana) 
categoria cruiser 
Cezar Juratoni (România) b. KO tehnic r2 Janos Finfere (Ungaria) 
Senad Gashi (Germania) b. KO tehnic r2 Marko Angerman (Germania) 
categoria grea 
Konstantin Airich (Germania) b. KO tehnic r3 Adrian Granat (Suedia)