Braconieri surprinşi de Garda de Coastă în timp ce pescuiau în Marea Neagră cu unelte interzise

Doi cetățeni români au fost surprinși de polițiștii de frontieră pescuind în Marea Neagră cu zeci de cuști metalice, unelte interzise prin lege, au informat joi reprezentanți ai Gărzii de Coastă.

RomaniaTV.net
06 apr. 2017, 10:17
Braconieri surprinşi de Garda de Coastă în timp ce pescuiau în Marea Neagră cu unelte interzise

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Garda de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au surprins doi cetățeni români, în timp ce pescuiau în Marea Neagră, folosind 44 de cuști metalice de pescuit, unelte ce sunt interzise de lege.

Operatorii SCOMAR (Sistemul Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului de la Marea Neagră), au alertat în data de 5 aprilie echipajul navei MAI 3007, aflată în misiune de supraveghere și patrulare pe Marea Neagră, în legătură cu prezența în dreptul localității 2 Mai a unei ambarcațiuni cu bărbați la bord, ce lansau la apă mai multe cuști metalice de pescuit sub forma unor cilindri.

„În momentul în care au observat nava Gărzii de Coastă cei doi bărbați au abandonat uneltele de pescuit îndreptându-se către plaja 2 Mai, iar odată ajunși la mal, braconierii au fost opriți de un echipaj aflat la mal, aparținând Grupului de Nave Mangalia”, se arată în comunicat.

În urma verificărilor preliminare s-a constatat că persoanele în cauză sunt doi cetățeni români, în vârstă de 57 și 64 de ani, din municipiul Mangalia, iar uneltele de pescuit, abandonate, sunt 44 de cuști, fără captură de pește în ele.

„Dispozitivele de pescuit industrial au fost confiscate iar polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate”, conform comunicatului de presă.

Citeşte şi Poliţia de Frontieră a oprit cu focuri de armă braconieri turci în Marea Neagră