BRAT: Publicitatea online din primul semestru s-a ridicat la 59 de milioane de euro. Ponderea pe mobil a fost de 44%

Publicitatea de tip display monitorizata de Biroul Roman de Audit Transmedia in cadrul studiului Monitorizarea Investitiilor in Publicitatea Online (MIPO) a inregistrat peste 4,2 miliarde de afisari in primul semestru al anului 2017 (59 milioane de EUR ratecard), in crestere cu aproximativ 4% fata de acelasi semestru al anului 2016. Publicitatea livrata pe dispozitive mobile a reprezentat aproximativ 44% din totalul afisarilor monitorizate.

RomaniaTV.net
09 aug. 2017, 09:06
BRAT: Publicitatea online din primul semestru s-a ridicat la 59 de milioane de euro. Ponderea pe mobil a fost de 44%

Ponderea publicitatii afisata pe dispozitivele mobile a inregistrat o evolutie constanta, de la aproximativ 30% in iunie 2016 la 42% in iunie 2017, atingand un maxim de 47% din totalul afisarilor monitorizate in luna aprilie 2017.

Investitiile in publicitate aferente primelor 5 cele mai comunicate marci din mediul online au fost  directionate preponderent spre dispozitivele mobile.

Formatele video au inregistrat aproximativ 5% din totalul afisarilor monitorizate in primul semestru din 2017. Din totalul de aproximativ 220 milioane de afisari inregistrate pe aceste tipuri de formate, 28% au fost efectuate pe dispozitive mobile.

Monitorizarea Investiţiilor în Publicitatea Online (MIPO) este singurul studiu de masurare integrata  a campaniilor publicitare ce utilizeaza standardarde si metodologii create si aprobate de industria media din Romania, si recunoscute la nivel international.