BRAZILIA-GERMANIA 1-7: Umilinţă mondială pentru gazdele CM 2014

BRAZILIA GERMANIA 1-7. Naţionala Germaniei este prima finalistă a Campionatului Mondial de Fotbal 2014, după ce a realizat scorul turneului final, 7-1 cu Brazilia, la Belo Horizonte. La acest festival de goluri şi-a adus aportul şi Miroslav Klose, care a devenit cel mai prolific marcator din istoria Campionatelor Mondiale.

08 iul. 2014, 05:30

BRAZILIA GERMANIA 1-7. În fotbal nu există numai învinşi, există şi victime. Semifinala Brazilia – Germania, de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 a fost de dimensiuni apocaliptice, zguduind din temelii credinţa în fotbal a a unei naţiuni în care acest sport este religie.

Scorul de 7-1, cu care Germania a învins Brazilia, stârneşte mai mult compătimirea faţă de cei învinşi, o formaţie care a trebuit să joace aproape tot meciul cu lacrimi în ochi. O întreagă planetă a privit cu compasiune zbaterea agonică a Braziliei, numai Germania nu a avut milă cu adversara sa. A privit întâlnirea ca pe un duel de forţă şi nu s-a lăsat până nu şi-a zdrobit adversarul.

În prima jumătate de oră a marcat de cinci ori, iar Miroslav Klose îl depăşea pe marele Ronaldo şi devenea, cu 16 goluri la patru turnee finale, golgeterul all-time al Cupei Mondiale.

Klose marcase în minutul 23, pentru 2-0 iar nemţii erau abia la începutul luptei lor cu recordurile. În cele din urmă au realizat scorul turneului final, 7-1, ce mai mare diferenţă de scor care s-a înregistrat vreodată într-o semifinală de Campionat Mondial. Numărul golurilor a fost atât de mare încât grafica televiziunii nu l-a mai putut cuprinde într-o singură proiecţie: T. Müller 11′, M. Klose 23′, T. Kroos 24′, 26′, S. Khedira 29′, A. Schürrle 69′, 79′. În dreptul Braziliei a fost trecută doar reuşita lui Oscar, din minutul 90, când nimic nu mai conta, iar ţara era deja în hohote de plâns.

Dimensiunile dezastrului sunt mai mari decât cele ale finalei pierdute pe Maracana, în 1950, în faţa Uruguay-ului, pentru că dacă atunci a fost vorba de o înfrângere (scorul a fost 1-2, după ce Brazilia a condus cu 1-0), acum a fost umilinţă.

Înfrângerea cu Germania, de pe 8 iulie 2014, va rămâne timp de decenii gravată în memoria brazilienilor. Rămâne de văzut dacă actuala echipă a lui Scolari va fi capabilă să se trezească până la finala mică, de sâmbătă, în timp ce visul de mărire al Mannschaft-ului este mai puternic decât oricând. Panzerele dau senzaţia că sunt capabile să îşi zdrobească orice adversar. Dacă va fi Olanda sau Argentina vom afla după semifinala de miercuri seara.

Cele mai importante faze ale meciului Brazilia – Germania 1-7:

Min. 93: Brazilia – Germania 1-7: Echipa Germaniei s-a calificat de o manieră incredibilă în finala Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie), marţi, după ce a zdrobit formaţia gazdă cu scorul neverosimil de 7-1 (5-0), în semifinala jucată pe stadionul ”Mineirao” din Belo Horizonte.

Min. 90: Mesut Ozil trece pe lângă 0-8.

Min. 79: Brazilia – Germania 0-7. Andre Schuerrle a realizat şi el ”dubla”, în zece minute. 

Min. 69: Andre Schuerrle a marcat al şaselea gol al meciului. BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO 0-6

Min. 66: La 0-5, Brazilia pasează înapoi, un întreg stadionul huiduie

Min. 61: Brazilia cere penalty!! Obţine doar un corner.

Min. 53: Trei ocazii URIAŞE în trei minute, brazilienii vor să iasă cu capul sus de la CM 2014

Min. 52: Germania în corzi, Neuer respinge încă o dată ca la handbal

Min. 50: Prima mare ocazie a Brazilei, Neuer respinge cu greu.

BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO: Min.46, a început repriza secundă.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 45 Pauză la Belo Horizonte, scor de coşmar pentru selecţionata cariocas, 0-5 cu Germania.

Min. 42 Nemţii au tras deja 10 şuturi, 9 pe poarta lui Julio Cesar. În schimb brazilienii au nimerit doar de două ori cadrul porţii, din două şuturi.

Min. 38 Şut Mesut Ozil, din lovitură liberă de la 24 de metri, balonul se duce peste poartă.

Min. 34 În această avalanşă de goluri germane a trecut aproape neobservat faptul că Miroslav Klose a devenit cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, cu 16 reuşite! L-a devansat pe marele Ronaldo.

Min. 32 Germania rămâne în ofensivă şi forţează marcarea celui de-al şaselea gol.

Min. 29 GOOOL Germania, Sami Khedira a profitat de debandada din defensiva braziliană. Meciul tinde să fie cel mai mare dezastru din istoria fotbalistică a Braziliei! Brazilia – Germania 0-5, coşmar total pentru gazde!

Min. 26 GOOOL Germania, Toni Kroos duce scorul la 4-0 pentru Germania! Spectatorii brazilieni sunt în lacrimi! Derută totală în teren, dezolare maximă în tribune!

Min. 25 GOOOL Germania! A marcat Toni Kroos, cu un şut puternic de la 16 metri!

Min. 22 GOOOL Germania! Lecţie de fotbal predată de Germania, la Belo Horizonte. Klose ajunge singur cu Julio Cesar, şutează în portar, mingea revine la nemţi, şi tot Klose o trimite în poarta Braziliei! 2-0 pentru Germania!

Min. 21 Şut al lui Klose, pe centrul porţii, prinde Julio Cesar.

Min. 16 Brazilienii au preluat posesia balonului, dar defensiva bine organizată a nemţilor închide spaţiile spre poarta lui Neuer.

Min. 12 Este al 5-lea gol marcat în 6 meciuri de către Thomas Muller, la acest Campionat Mondial.

Min. 11 GOOOL Germania! Primul corner al nemţilor, centrare Toni Kroos de pe dreapta, Thomas Muller, nepermis de liber, reia cu latul în plasă din 8 metri! Brazilia – Germania 0-1!

Min. 6 Prima ocazie a nemţilor! Ozil îi centrează excelent lui Khedira, dar şutul acestuia, din interiorul careului, îl loveşte pe Tomi Kroos! Deranj mare în careul brazilienilor!

Min. 3 Marcelo trage de la 22 de metri, mingea trece pe lângă poarta lui Neuer. Brazilienii au început foarte tare acest meci.

Min. 2 Brazilia are primul corner al meciului. Oscar a centrat în careu, Boateng a respins departe.

Min. 1 A început semifinala Brazilia – Germania. Nemţii au avut lovitura de începere.

Componenţa formaţiilor:

Brazilia: Julio Cesar – Maicon, Dante, David Luiz, Marcelo – Luiz Gustavo, Fernandinho – Oscar, Hulk, Bernard – Fred. Selecţioner: Luiz Felipe Scolari.

Germania: Neuer – Lahm, Jerome Boateng, Hummels, Hoewedes – Schweinsteiger, Sami Khedira, Toni Kroos – Mesut Ozil, Thomas Mueller – Klose. Selecţioner: Joachim Loew.

Update ora 22.50 Condiţiile de joc sunt perfecte la Belo Horizonte. 22 grade Celsius, cerul este înnorat, vântul doar adie, iar umiditatea este de 50%.

Update ora 22.42 Presa braziliană apărută azi şi-a exprimat într-un mod inedit susţinerea pentru Neymar, marele absent al semifinalei de astăzi.

Update ora 22.30 Jucătorii celor două formaţii sunt pe teren, la încălzire. Semifinala Brazilia – Germania începe într-o jumătate de oră.

Update ora 22.23 Miroslav Klose este primul fotbalist din lume care evoluează în patru semifinale de Campionat Mondial. Dacă marchează astăzi el l-ar depăşi pe Ronaldo şi ar deveni cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, cu 16 reuşite.

Update ora 22.15 Marea surpriză oferită de Luiz Felipe Scolari în alcătuirea primului 11 al Braziliei este alegerea lui Bernard, pentru a-l suplini pe Neymar. Bernard nu a jucat decât 67 de minute la CM 2014. Majoritatea specialiştilor credeau că va fi preferat Willian, fostul jucător al lui Şahtior, în prezent la Chelsea.

Update ora 20.05 Masca lui Neymar pare să se bucure de un succes uriaş, numeroşi suporteri mergând la stadion cu ea pe chip.

Jucătorul vedetă al selecţionate braziliene de fotbal Neymar, deşi grav accidentat în partida contra Columbiei, va fi totuşi prezent pe stadion la semifinala Brazilia-Germania, de marţi seara, prin intermediul a 60.000 de măşti de carton cu chipul său ce vor fi distribuite suporterilor. Va fi un omagiu adus atacantului care nu mai poate juca la Cupa Mondială după fractura suferită la o vertebră, relatează 20minutes.fr.

Mai multe publicaţii braziliene s-au alăturat campaniei publicitare #somostodosNeymar (Toţi suntem Neymar) lansată de agenţia Loducca. Imaginea măştii se poate descărca de pe pagina web http://www.somostodosneymar.com.br.

„Dacă Neymar nu poate intra pe teren, o vom face noi pentru el. Faceţi o mască cu fotografia lui şi puneţi-o pe faţă când vă uitaţi la meci. Faceţi şi altele şi împărţiţi-le prietenilor. Marţi vom fi toţi Neymar!”, scrie pe site-ul respectiv.

Update ora 20.00 Mai sunt trei ore până la semifinala Brazilia – Germania, de la Belo Horizonte. Întreaga Brazilie vibrează în aşteptarea partidei.

BRAZILIA-GERMANIA, scor 2-0, a fost finala CM 2002 şi singurul meci dintre cele două echipe la un turneu final al Cupei Mondiale. Brazilia şi Germania au fost adversare de 21 de ori. Brazilia a câştigat 12 jocuri, iar Germania patru, în timp ce alte cinci meciuri s-au încheiat nedecis, golaverajul fiind net favorabil sud-americanilor, cu 39-24. Ultimul meci între cele două rivale a fost amical şi s-a jucat pe 10 august 2011, la Stuttgart, Germania învingând Brazilia cu 3-2. BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO. Brazilia şi Germania se vor înfrunta, marţi, în prima semifinală de la Campionatul Mondial de fotbal 2014. BRAZILIA-GERMANIA are loc la Belo Horizone şi va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net de la ora 23:00. BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO.

BRAZILIA – GERMANIA LIVE VIDEO

BRAZILIA şi-a adjudecat al cincilea său titlu suprem în Coreea de Sud şi Japonia, după ce a dispus în finală de Germania cu scorul de 2-0, prin „dubla” lui Ronaldo. Brazilia a învins de două ori Germania la Cupa Confederaţiilor, cu 3-2 la Nurnberg, în 2005, şi cu 4-0 la Guadalajara (Mexic), în 1999. La CM 2014, Brazilia a învins Croaţia cu 3-1, a remizat cu Mexicul (0-0) şi a dispus cu 4-1 de Camerun în Grupa A (primul loc), învingând selecţionata Chile în optimi, cu 3-2 la loviturile de departajare (1-1 după prelungiri), şi Columbia în sferturi, cu 2-1. BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO. Brazilia şi Germania se vor înfrunta, marţi, în prima semifinală de la Campionatul Mondial de fotbal 2014. BRAZILIA-GERMANIA are loc la Belo Horizone şi va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net de la ora 23:00. BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO.

GERMANIA a câştigat grupa sa după 4-0 cu Portugalia, 2-2 cu Ghana şi 1-0 cu SUA, învingând Algeria cu 2-1, după prelungiri, şi Franţa cu 1-0 în sferturile de finală de la Campionatul Mondial de fotbal 2014. Căpitanul echipei germane, Philipp Lahm, este cel mai bun pasator de la acest mondial, cu 408 pase completate şi o rată de succes a acestora de 86,6 la sută. BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO. Brazilia şi Germania se vor înfrunta, marţi, în prima semifinală de la Campionatul Mondial de fotbal 2014. BRAZILIA-GERMANIA are loc la Belo Horizone şi va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net de la ora 23:00. BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO.

BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO. Dacă Brazilia are cinci trofee mondiale (1958, 1962, 1970, 1994, 2002), Germania are în palmares trei (1954, 1974, 1990), iar aceasta este doar a doua oară când cele două echipe sunt adversare directe la Cupa Mondială.

BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO. Brazilia şi Germania, LIVE VIDEO de la ora 23:00, au al treilea atac la CM 2014, cu câte 10 goluri, după Olanda şi Columbia (echipă eliminată), care au marcat fiecare 12 goluri. Germania a marcat opt goluri din faze cursive de joc şi două din faze fixe, iar Brazilia 6 din acţiune şi trei din faze fixe.

BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO. Thomas Mueller, golgheterul CM 2010, şi Neymar ocupă locul secund în clasamentul marcatorilor la Campionatul Mondial de fotbal 2014, cu câte patru goluri fiecare, la egalitate cu argentinianul Leo Messi, dar Neymar este accidentat şi probabil nu va mai evolua în turneu. Fotbalistul columbian James Rodriguez este lider cu şase goluri, dar echipa sa a fost eliminată.

BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO. Raportul şuturilor pe poartă este egal, 70 la sută fiecare echipă, şi nu e diferenţă mare nici la media pe meci, Brazilia 16,4, iar Germania 14,8, dar diferenţa se face în favoarea europenilor la capitolul disciplinar, unde brazilienii au comis 96 de faulturi (10 cartonaşe galbene), faţă de 57 ale germanilor (4 cartonaşe galbene). Şi la distanţa alergată de jucători Germania este pe plus, cu 115,3 km, faţă de 106,8 km. Germanii sunt mai buni şi la pasat, cu 2.938 pase reuşite, faţă de 1.816 Brazilia, procentajul fiind de 80%-70% pentru Germania.

BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO. Într-o statistică la loviturile de departajare, Brazilia a câştigat trei din cele patru meciuri decise din punctul cu var la Mondiale, singurul eşec fiind contra Franţei, în 1986, în sferturile de finală, în timp ce victorii s-au înregistrat cu Italia, în finala din 1994, cu Olanda în semifinala din 1998 şi cu Chile la CM 2014. Germania are un bilanţ impecabil, cu patru succese din patru, în faţa Franţei, în semifinalele CM 1982, în sfertul de finală cu Mexicul din 1986, semifinala cu Anglia din 1990 şi sfertul de finală cu Argentina din 2006.

BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO. Brazilia mai are o absenţă uriaşă, pe lângă vedeta Neymar, căpitanul Thiago Silva, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, dar, faţă de sfertul cu Columbia, va reveni Luiz Gustavo, care şi-a ispăşit suspendarea. Locul lui Thiago Silva va fi luat mai mult ca sigur de Dante, care în plus joacă în Bundesliga, la Bayern Munchen.

BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO. Germania, finalistă în 2002 şi semifinalistă în 2006, 2010 şi 2014, are doar o indisponibilitate, fundaşul Mustafi, pentru care Mondialul s-a încheiat.

BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO. Ce spune Joachim Low

„Îmi pare foarte rău că Neymar şi Silva nu pot juca. Sunt doi fotbalişti uriaşi. Cred că acum vom avea un avantaj semnificativ. Ambele absenţe vor influenţa în rău spectacolul de pe teren„, a declarat Joachim Low înainte de meciul BRAZILIA-GERMANIA, LIVE VIDEO de la ora 23:00. Low a ţinut să scoată în evidenţă şi problemele de sănătate pe care jucătorii din Germania le au la acest turneu final: „Jucătorii mei au unele probleme legate de boli, răceli şi gripe, dar acum suntem mai bine. Mertesacker nu s-a simţit bine în ultima perioadă, dar acum pare să-şi fi revenit”.

„Avem jucători de mare calitate şi pentru acest lucru cred că putem merge până la capăt. Voi vedea cum se vor recupera jucătorii. Meciul cu Algeria a fost dificil şi e important ca toată lumea să participe, de aceea voi urmări felul în care se va recupera fiecare jucător”, a mai spus Low.

„Sper că arbitrul care vine din Mexic a văzut această forţă fizică pe care Brazilia a afişat-o contra Columbiei şi care depăşeşte limitele. Au fost atât de multe faulturi, atâtea lovituri, a fost exagerat. Trebuie văzut dacă un asemenea joc se dezvoltă. Dacă lucrurile continuă în acest mod pe viitor nu vom mai avea nevoie de Neymar, de Messi, Oezil, Goetze şi Reus, ci de jucători care distrug jocul. Au fost şi meciuri care s-au desfăşurat normal, dar în special la Brazilia – Columbia au fost enorm de multe faulturi din partea ambelor echipe, nu doar faultul dur la Neymar. Timpul de joc efectiv a fost de 38 de minute, cu enorm de multe întreruperi. Eu nu cred că acest lucru place spectatorilor şi nu este bun pentru joc şi jucători. Puteam să ne întrebăm adesea ce fault merita cartonaşul galben sau roşu, am văzut multe faulturi din spate sau din lateral, foarte periculoase pentru jucători. Eu cred că arbitrii trebuie să protejeze jucătorii, este o datorie importantă să-i protejeze pentru toţi cei care sunt în fotbal, în special jucătorii din sectorul ofensiv. Brazilia este favorită în faţa Germaniei, ale cărei şanse nu sunt totuşi reduse”, a conchis Low.

BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO. Ce spune Luiz Felipe Scolari

„L-am pierdut pe Neymar, plânge de durere, nu-l vom avea nici pe Thiago Silva, dar chiar dacă suntem într-o situaţie dificilă, vom face un mare meci cu Germania. Am jucători concentraţi, un supergrup. Muncim împreună de un an şi jumătate. Nimeni nu credea în noi, în echipa noastră. În urmă cu zece zile, nimeni nu credea că vom ajunge în optimi, apoi în sferturi. Acum trebuie să mergem mai departe. Ne aşteaptă un meci foarte greu, dar ştim ce avem de făcut”, a declarat Luiz Felipe Scolari, înainte de meciul BRAZILIA-GERMANIA, LIVE VIDEO de la ora 23:00.

„Meciul cu Germania este unul foarte important. Nu jucăm doar pentru noi și pentru țară, sau pentru toți pe care i-am făcut deja să viseze, ci jucăm puțin și pentru Neymar, pentru tot ceea ce a făcut pentru noi. Chiar dacă a plecat, Neymar a lăsat mult din el alături de noi și a luat multe de la noi. Însă s-a încheiat această fază de implicare, de tristețe. După ce s-a mai liniștit, Neymar ne-a putut spune că și-a făcut treaba care îi revenea, iar noi, din momentul în care am înțeles că nu îl vom mai avea alături, a trebuit să ne gândim cum să ne facem partea noastră de muncă. Motivația suplimentară pe care trebuie să o avem vine din faptul că depășim o etapă cu fiecare meci”, a mai declarat Scolari în cursul unei conferințe de presă.

„Germania este o echipă foarte echilibrată, la toate nivelurile. Are un plan bun de joc și suntem conștienți că nu ne va fi ușor, pentru că jucătorul A sau B nu este acolo. Nu trebuie să uităm că această echipă se pregătește de opt ani (cu același antrenor, Joachim Loew). Acest lucru arată un echilibru, faptul că lucrează bine împreună. Continuitatea în muncă se vede pe teren. Trebuie să-i respectăm, însă, trebuie, totodată, să-i impunem respectul nostru. Trebuie să respectăm Germania pentru tot ceea ce a făcut și face în continuare, pentru maniera sa de a juca. Însă trebuie să ne impunem maniera noastră de a juca și cred că, dacă vom juca așa cum am decis să o facem, le putem face multe probleme”, a încheiat Scolari.

BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO. Meciul BRAZILIA – GERMANIA, LIVE VIDEO de la ora 23:00, de pe Stadionul Mineirao (58.170 locuri), va fi arbitrat de mexicanul Marco Rodriguez. Asistenţi vor fi Marvin Torrentera şi Marcos Quintero, iar rezervă a fost desemnat americanul Mark Geiger. Până acum, Rodriguez a arbitrat două meciuri de la CM 2014, ambele în faza grupelor: Belgia – Algeria (2-1) și Italia – Uruguay (0-1). BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO. Brazilia şi Germania se vor înfrunta, marţi, în prima semifinală de la Campionatul Mondial de fotbal 2014. BRAZILIA-GERMANIA are loc la Belo Horizone şi va fi LIVE VIDEO pe RomaniaTV.net de la ora 23:00. BRAZILIA GERMANIA LIVE VIDEO.