BRAZILIA vs OLANDA 0-3. Cupa Mondială 2014, un coşmar pentru Brazilia. Olanda a luat bronzul

BRAZILIA vs OLANDA 0-3. Finala mică a Campionatului Mondial de Fotbal a fost câştigată la pas de reprezentativa Olandei, care a condus de la un capăt la altul ostilităţile în partida cu reprezentativa ţării gazdă, Brazilia. Portocala Mecanică a deschis scorul în minutul 3, a închis tabela în prelungiri, iar între aceste reuşite a mai punctat Daley Blind, în minutul 16.

11 iul. 2014, 20:29

BRAZILIA vs OLANDA LIVE VIDEO 0-3. La Mondiale, în meciul pentru locul 3 nu există glorie. Învingătorii din finala mică primesc medaliile de bronz cu capul plecat şi când ajung acasă le pun într-un sertar pe care îl deschid destul de rar, pentru că simpla vedere a acestor medalii provoacă mai mult regrete.

Fiecare fotbalist care le posedă se gândeşte mai degrabă că a fost atât de aproape de marea finală. Şi, mai aproape decât Olanda de acest vis, puţine echipe au fost în istoria Mondialelor. Pierzând însă cu Argentina, la penalty-uri, batavilor nu le rămâne decât să se mulţumescă cu locul 3. 

Brazilia a pierdut din nou, iar modul în care a suferit în faţa Olandei desăvârşeşte catastrofa de la acest Mondial. În patru zile Brazilia a încasat 10 goluri şi a bătut un record istoric vechi de 74 de ani. Din 1940 nu mai pierduse două meciuri la rând acasă. S-a întâmplat acum, marţi şi sâmbătă, în faţa Germaniei şi Olandei.

La cum au stat lucrurile pe teren la Brasilia, fotbaliştii cariocas s-au aflat încă sub şocul înfrângerii din semifinale, cu Germania (1-7). Louis Van Gaal a ştiut asta şi şi-a pus băieţii să forţeze din prima secundă. În minutul 2 Robben obţinea penalty-ul, în minutul 3 Van Persie îl transforma, iar Brazilia deja tremura de frică. În minutul 16, când Daley Blind marca pentru 2-0, probabil că oamenii lui Scolari erau înspăimântaţi că se va repeta scenariul de coşmar cu Germania. Olandezii au fost însă oameni de treabă şi au mai marcat doar o dată.

Cât despre Brazilia, groggy pe acest final de Mondial, ajunsă ciucă a bătăilor, ne întrebăm dacă nu cumva ar fi meritat ca suferinţa să-i fi fost curmată mai devreme, în optimi, când chilianul Pinilla a nimerit bara lui Julio Cesar, în minutul 120. Măcar Scolari, David Luiz şi ceilalţi n-ar mai fi trecut prin toate umilinţele care li se aruncă acum în faţă.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014 se încheie duminică, cu marea finală de pe Maracana, Germania – Argentina, care va începe la ora 22.00.

Cele mai importante faze ale meciului Brazilia – Olanda:

Min. 90+5 Fluier final în meciul pentru locul 3, Brazilia – Olanda 0-3.

Min. 90+3 Van Gaal schimbă din nou portarul, Cilessen e înlocuit cu Vorm.

Min. 90+1 GOOOL Olanda! Wijnaldum înscrie cu un şut din prima lângă bară, din pasa lui Janmaat!

Min. 87 Corner pentru Olanda, bate Robben. Lovitura de cap a lui Kuyt trece pe lângă poarta lui Julio Cesar.

Min. 85 Hulk trage de pe stânga, nicio problemă pentru Wijnaldum să respingă cu capul, din 6 metri.

Min. 79 Cartonaşul galben primit de Oscar, în urmă cu 10 minute, este primul acordat la această Cupă Mondială pentru simulare. Ultimul avertisment pentru simulare îl primise olandezul Gregory van der Wiel, la CM 2010, în meciul din sferturi, cu Brazilia.

Min. 77 Hulk a tras 14 şuturi la poartă la acest Mondial, dar nu a marcat niciun gol.

Min. 75 Hulk trage din colţul careului de 16 metri, mingea se duce mult peste poarta lui Cilessen. Hulk a intrat în joc în minutul 73, în locul lui Ramires.

Min. 71 Schimbare la olandezi, Daley Blind, accidentat, îi lasă locul lui Janmaat.

Min. 69 Oscar primeşte cartronaş galben, pentru simulare în careul Olandei.

Min. 63 Şut David Luiz, din lovitură liberă, Cilessen prinde fără probleme.

Min. 62 Cu 16 goluri marcate la acest turneu final, elevii lui Louis Van Gaal au bătut recordul de goluri marcate ale Olandei la un Campionat Mondial. Precedentul record, de 15 goluri, fusese stabilit la ediţiile din 1974 şi 1978.

Min. 60 Ramires şutează pe lângă poartă, de la marginea careului de 16 metri al olandezilor.

Min. 57 A doua schimbare la brazilieni, iese Paulinho şi intră Hernanes.

Min. 54 Fernandinho primeşte cartonaş galben, pentru un fault dur asupra lui Van Persie.

Min. 50 O nouă acţiune superbă, iniţiată de Robben. După unj un-doi cu Blind pătrunde în careu şi şutează la poartă, Maicon se opune cu un efort disperat şi deviază balonul!

Min. 47 Brazilia nu a mai pierdut din anul 1940 două meciuri la rând pe teren propriu. În februarie 1940 pierdea cu Argentina, scor 0-3, iar în martie era învinsă de Uruguay, scor 3-4.

Min. 46 Brazilienii au făcut o schimbare la pauză, a intrat Fernandinho în locul lui Luis Gustavo.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45+2 Finalul primei reprize.

Min. 45 Maxwell finalizează o acţiune a brazilienilor cu un şut peste poartă, de la 30 de metri, după ce Oscar a executat slab, în zidul olandez, o lovitură liberă.

Min. 42 Conform statisticilor, nicio ţară organizatoare a Campionatului Mondial de Fotbal nu a încasat atât de multe goluri precum Brazilia, 13.

Min. 41 Şut Van Persie din vole, de la 25 de metri, prinde Julio Cesar.

Min. 38 Centrare Oscar, din lovitură liberă de pe dreapta,Luis Gustavo abia şterge balonul cu capul, mingea scurgându-se apoi prin faţa lui David Luiz şi Paulinho care nu reuşesc să o atingă.

Min. 36 De Guzman este al doilea olandez care vede cartonaş galben, după Robben. De Guzman l-a faultat din spate pe Oscar.

Min. 34 Centrare periculoasă a lui Oscar, din lovitură liberă, în careul mic olandez, De Vrij respinge în corner.

Min. 30 De Guzman are şansa unui 3-0 pentru Olanda, dar şutul său de la 17 metri trece peste poarta lui Julio Cesar.

Min. 29 David Luiz reia cu capul slab, pe lângă poartă, din careu, după o centrare a lui Oscar, din lovitură liberă.

Min. 26 Daley Blind, jucătorul lui Ajax, a marcat în urmă cu 10 minute primul său gol pentru naţionala Olandei.

Min. 21 Şut bun al lui Oscar, care îl obligă pe Cilessen să plonjeze în dreapta.

Min. 16 GOOOL Olanda! Robben pătrunde în careu, centrează de pe dreapta, David Luiz respinge la 14 metri de poartă, în interiorul careului, de unde Daley Blind are timp să preia, să-şi potrivească şutul şi să trimită imparabil în plasă! 2-0 pentru Olanda!

Min. 10 10 din 10. Olanda a transformat toate cele 10 lovituri de la 11 metri de care a beneficiat în istoria Cupei Mondiale.

Min. 9 Robben primeşte şi el cartonaş galben, pentru un fault comis în apropierea careului brazilian. Infracţiunea sa nu se compară nici ca intensitate, nici ca importanţă cu cea a lui Thaigo Silva, dar arbitrul algerian le-a tratat la fel.

Min. 7 Arbitrul algerian a greşit de două ori la faza penalty-ului! Robben a fost faultat în afara careului, astfel că penalty-ul nu se justifică. În plus, faultul lui Thiago Silva a fost în postură de ultim apărător, iar brazilianul ar fi meritat cartonaşul roşu.

Min. 6 Centrare Luis Gustavo, de pe stânga, dar nici Ramires, nici Jo nu reuşesc să atingă mingea, care traversează careul Olandei.

Min. 3 GOOOL Olanda! Van Persie a transformat lovitura de la 11 metri, 1-0 pentru Olanda!

Min. 2 Penalty pentru Olanda! Robben a fost faultat de Thiago Silva, care primşete şi cartonaş galben. Jucătorul lui Bayern a ţâşnit pur şi simplu spre poarta Braziliei.

Min. 1 A început finala mică a Campionatului Mondial de Fotbal 2014.

Componenţa formaţiilor:

Brazilia: Julio Cesar – Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell – Luis Gustavo, Paulinho – Ramires, Oscar, Willian – Jo. Selecţioner: Luiz Felipe Scolari.

Olanda: Cillessen – Vlaar, De Vrij, Martins Indi – Kuyt, Wijnaldum, Clasie, Blind – Jonathan de Guzmán – Robben, Van Persie. Selecţioner: Louis Van Gaal.

Update 22.55 E oficial, Sneijder nu poate juca astăzi. El a fost accidentat la încălzire, de Indi Martins.

Update ora 22.53 Ovaţii pentru Neymar, care a ajuns la banca tehnică a Braziliei

Update ora 22.50 Sneijder se pare că nu va putea evolua, va fi înlocuit pe foaia de joc cu Jonathan de Guzmán. Aşteptăm confirmarea oficială.

Update ora 22.45 Arbitrul acestei partide, algerianul Djamel Haimoudi, a mai condus Olanda la acest Mondial, în faza grupelor, în victoria cu 3-2 în faţa Australiei.

Update ora 22.43 Alertă în lotul Olandei. Wesley Sneijder suferă după un contact dur cu Martins Indi. Sunt temeri că jucătorul cu cele mai multe selecţii din lotul batavilor (115) ar putea să nu joace azi.

Update ora 22.35 Daley Blind, fiul antrenorului secund al Olandei, Danny Blind, a dat trei pase de gol la această Cupă Mondială. Doar columbianul Juan Cuadrado are mai multe decât el, patru. Câte trei pase decisive mai au doar germanii Toni Kroos şi Thomas Muller.

Update ora 22.25 Suporterii brazilieni sunt pregătiţi pentru orice în această seară. Ei dau dovadă şi de umor, în ciuda înfrânegrii istorice din semifinale.

Update ora 22.15 Atacantul german Lukas Podolski ţine cu Brazilia în această seară. Într-o postare pe Twitter, jucătorul Mannschaft-ului a scris: „Vamos Brasil! Ţară frumoasă, oameni minunaţi! Mult succes Selecao pentru a obţine locul 3!„. Germania, cu Podolski rezervă, a învins Brazilia cu 7-1 în semifinalele CM 2014.

Brazilia şi Olanda dispută meciul consolării sâmbătă, pe stadionul Mane Garrincha, din Brasilia.

Brazilia, care vine după un eşec istoric, 1-7 cu Germania, cea mai grea înfrângere de la pierderea titlului mondial în 1950 (1-2 cu Uruguayul, pe Maracana), este cu moralul la pământ dar are şansa de a obţine o clasare in extremis pe podium.

Pentru Selecao, cvintuplă campioană mondială, este a patra finală mică la Cupa Mondială, reuşind victorii în 1938 în faţa Suediei, în 1978 în faţa Italiei şi pierzând în 1974 în faţa Poloniei.

Olanda a jucat o singură dată meciul pentru locul al treilea, în 1998, în Franţa, fiind învinsă de Croaţia cu scorul de 2-1.

Cele două echipe s-au întâlnit de 11 ori până acum, iar de patru ori la Cupa Mondială, inclusiv un sfert de finală în 2010, când batavii au reuşit să întoarcă scorul şi să se impună cu 2-1.

De remarcat că în ultimele patru confruntări dintre Brazilia şi Olanda arbitrii au acordat nu mai puţin de şapte cartonaşe roşii.