BRD oferă cadouri în bani clienţilor care contractează un credit imobiliar până pe 19 octombrie

BRD - Groupe Societe Generale oferă clienţilor care contractează un credit imobiliar în lei sau în euro, până în 19 octombrie 2014, un Gift Card în valoare netă de 800 de lei, dacă încasează venitul într-un cont BRD, sau de 400 lei, dacă nu optează pentru această variantă.

23 iun. 2014, 13:22
BRD oferă cadouri în bani clienţilor care contractează un credit imobiliar până pe 19 octombrie

În prezent, banca are două tipuri de oferte de credite imobiliare, în funcţie de dobânda aleasă. Una dintre oferte presupune o dobândă fixă în primii şapte ani, cea mai lungă perioadă cu dobândă fixă de pe piaţă, şi ulterior indexabilă, în funcţie de indicii Robor la şase luni şi Euribor la trei luni. A doua ofertă este cu dobândă indexabilă pe toată perioada de creditare, în funcţie de aceiaşi indici (Robor 6M + 2,25%, respectiv Euribor 3M + 5%), se arată într-un comunicat al băncii.

„Prin acordarea Gift Cardurilor cu sume garantate, promoţia noastră doreşte să acopere, parţial, diversele cheltuieli ocazionate de achiziţionarea şi amenajarea unei locuinţe”, spune Adrian Jantea, directorul Comercial responsabil cu clientela de persoane fizice la BRD.

Potrivit statisticilor băncii, majoritatea achiziţiilor făcute între 2007 şi 2014 cu ajutorul creditelor imobiliare au fost în blocuri de apartamente (70%), însă doar 20% dintre acestea sunt în clădiri noi. Doar 15% dintre imobilele achiziţionate prin credit sunt case, 30% dintre acestea fiind nou-construite, se mai arată în comunicat.

„Distribuţia împrumuturilor pe zone geografice scoate în evidenţă zona de vest a ţării (Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş), cu 41% dintre credite, urmată de Bucureşti, cu 19% din credite, Muntenia (exclusiv Bucureşti), cu 24% şi Moldova, cu 16%. Valoarea medie a creditelor este de 51.000 de euro”, se precizează în comunicat.

Perioada de creditare aleasă de cei mai mulţi dintre clienţi depăşeşte 20 de ani, 40% dintre finanţări fiind acordate pe 30 de ani.

„Cei mai mulţi dintre clienţi (aproximativ 31%) au între 25 şi 30 de ani, aproape 65% sunt căsătoriţi şi 70% nu au copii. 43% dintre clienţii care au obţinut un credit imobiliar sau ipotecar au venit cu un aport propriu între 15% şi 25%, iar peste 30% dintre solicitanţi realizează venituri ce depăşesc 5.000 de lei net pe lună”, se subliniază în comunicatul citat.