Brexit: Regina Elisabeta a II-a a cerut trei motive pentru rămânerea Marii Britanii în UE

Publicat: Miercuri, 22 Iunie 2016 18:06 // Actualizat: Miercuri, 22 Iunie 2016 18:06 // Sursa: romaniatv.net

Regina Elisabeta a II-a ar fi cerut în timpul unei cine să i se dea 'trei motive bune' pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, a declarat biograful suveranei britanice, Robert Lacey, citat de agenția EFE.

El a făcut această mărturisire publicației The Daily Beast cu o zi înaintea referendumului la care britanicii vor decide dacă mai vor ca țara lor să facă parte din blocul comunitar.

Dar un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat, tot miercuri, că regina nu se implică în politică și acționează în chestiunile politice conform recomandărilor guvernului, iar în ceea ce privește votul de joi, decizia trebuie luată de electoratul britanic.

De asemenea, într-o declarație dată ulterior agenției britanice de știri Press Association (PA), Robert Lacey a minimalizat importanța întrebării pusă de regină conform afirmației sale inițiale. Biograful a menționat acum faptul că 'reginei îi place să poarte dezbateri consistente în timpul unei cine', el insistând că 'a fost vorba doar de o întrebare'. Totuși, Robert Lacey a subliniat că regina, în vârstă de 90 de ani, 'este conștientă de complexitățile pe această temă în diferitele părți ale Regatului Unit'.

Autor a numeroase lucrări, printre care se numără 'A Brief Life of the Queen' și 'Monarch: Life and Reign of Elizabeth II', Robert Lacey a mai spus că suverana britanică este foarte atentă să nu-și dezvăluie opiniile personale despre referendumul de joi, lucru valabil și în cazul soțului ei, Ducele de Edinburgh.

Regina Elisabeta a II-a a mai fost implicată într-o polemică asemănătoare cu trei luni în urmă, când tabloidul 'The Sun' a scris că ea a afirmat în timpul unei recepții că Uniunea Europeană merge 'pe un drum greșit', această publicație evidențiind atunci pe prima pagină că suverana britanică ar sprijini Brexitul (ieșirea din UE).

Dar ulterior organismul britanic ce supraveghează respectarea bunelor practici jurnalistice (IPSO) a apreciat că respectivul cotidian a încălcat o regulă legată de precizia informației prin publicarea unui titlu 'inexact' și 'înșelător'.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Brexit Marea Britanie motive rămânere în ue Regina Elisabeta a II-a
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 iun 18:26
...rămână în Uniunea Europeană, a declarat biograful suveranei britanice, Robert Lacey, citat de agenția EFE. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
22 iun 18:25
... Regina Elisabeta a II-a ar fi cerut în timpul unei cine să i se dea ‘trei motive...
1
EUR
4.6663
RON
20 Jun
noapte 18 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H