Brigada Rutieră: Peste 130 de sancţiuni în valoare de 56.500 de lei şi 18 permise reţinute, sâmbătă noapte

Publicat: Duminică, 07 Ianuarie 2018 09:51 // Actualizat: Duminică, 07 Ianuarie 2018 09:52 // Sursa: romaniatv.net

Poliţiştii brigăzii Rutiere a Capitalei au aplicat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, peste 130 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 18 permise de conducere, în cadrul unei acţiuni care a avut ca scop depistarea celor care conduc autovehiculele sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi verificarea legalităţii transportului în regim taxi. Valoarea amenzilor depăşeşte 56.000 de lei şi au fost întocmite patru dosare penale.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii au acţionat pe principalele artere ale municipiului Bucureşti pentru reducerea riscului rutier în randul participanţilor la trafic, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Au fost avute în vedere depistarea celor care conduc autovehiculele sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi verificarea legalităţii efectuării transportului în regim taxi.

Au fost aplicate 102 sancţiuni contraventionale, în valoare de peste 34.000 lei, si au fost reţinute 18 permise de conducere, din care 10 pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

Au fost intocmite patru dosare penale, dintre care două pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care a băut, unul pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu poseda permis de conducere si unul pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care avea dreptul de a conduce suspendat.

Cei doi conducători auto cărora li s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice aveau o alcolemie de 0.48 mg/l şi 0.76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, au fost aplicate 30 de sancţiuni în valoare de peste 22.500 lei taximetriştistilor, majoritatea pentru lipsa documentelor.

De asemenea, împotriva unui conducător auto care a efectuat activitatea de transport de persoane în regim taxi s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare pentru o perioadă de 6 luni, întrucât nu a deţinut autorizaţie taxi valabilă.

Citeşte şi IGPR: 550 de infracţiuni constatate într-o singură zi, peste 4.000 de amenzi în valoare de 1,3 milioane de lei

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6528
RON
11 Dec
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H