Bucovina, în preferinţele turiştilor: gradul de ocupare, de sărbătorile de iarnă, 98%

Hotelierii din Bucovina ofertă turiştilor de Crăciun mere coapte la gura sobei, sănii trase de cai, grătar în zăpadă sau plimbări cu Mocăniţa. O pensiune vinde, cu preţuri cuprinse între 1.600 - 5.000 de lei, posiblitatea petrecerii Crăciunului ”în familie”, cu bunici, părinţi şi copii.

19 dec. 2017, 07:09
Bucovina, în preferinţele turiştilor: gradul de ocupare, de sărbătorile de iarnă, 98%

În Bucovina, un sejur porneşte de la 280 de euro pe persoană, însă majoritatea pensiunilor, cabanelelor şi hotelurilor sunt deja ocupate de sărbătorile de iarnă, unii proprietari de pensiuni având locurile rezervate încă de anul trecut, potrivit Mediafax.

Voroneţ | Turişti aşteptaţi cu sănii, colindători şi foc de tabără

La o pensiune situată în inima Bucovinei, între Voroneţ şi Gura Humorului, turiştii vor fi aşteptaţi cu trăsuri şi sănii pentru un tur al regiunii Voroneţ, vor primi colindători, vor face foc de tabară şi îl vor aştepta pe Moş Crăciun. Pachetul cu demipensiune include patru nopţi de cazare şi cinci zile de mese îmbelşugate, ospitalitate bucovineană şi tradiţii respectate cu sfinţenie. Preţul este de 400 lei/persoană/zi, au anunţat proprietarii pensiunii.

O altă pensiune din Voroneţ îşi aşteaptă musafirii într-o atmosfera caldă, unde tradiţiile, obiceiurile şi colindele prind viaţă în zilele de sărbătoare. Oaspeţii vor servi preparate făcute în casă, cu specific bucovinean – preparate tradiţionale din porc, tochitură bucovineană, zacuscă, hribi cu smântână usturoi şi mămăliguţă, sărmăluţe în oale de lut, murături asortate, salate, dulciuri din bucătăria tradiţională, papanaşi, plăcinte. Pentru un sejur de patru nopţi, cazare cu demipensiune, preţul este de 1.450 lei /persoană.

În apropierea pensiunii turiştii au numeroase variante de petrecere a timpului liber – săniuş, ski, bazin de înot modern cu jacuzzi şi saună, parc de aventură, plimbare cu Mocăniţa, dar şi posibilitatea de vizitare a mănăstirilor Moldoviţa, Suceviţa, Putna, Arbore şi Mănăstirea Humorului.

Proprietarii unei cabane situată în Fundu Moldovei îşi aşteaptă musafirii cu mere coapte pe care le pot savura la gura sobei şi cu un pahar cu vin fiert cu scorţişoară. Săniile sunt şi ele pregătite pentru cei mici şi mari, Moş Crăciun anunţându-şi prezenţa cu o sanie cu zurgălăi. Vila are se închirează cu totul, unui grup de 10 -12 persoane, preţul fiind de 775 euro/trei nopţi, întregul imobil.

Gura Humorului – Quiz Show „Moş Crăciun”, masaj şi „Crăciun în familie”

La Gura Humorului, proprietarii unui complex turistic de patru stele provoacă turiştii să facă parte dintr-o „poveste de iarnă din basmele lui Andersen”. Pentru trei nopţi de poveste, preţurile pleacă de la 280 de euro locul în camera dublă, pachetul incluzând cină tradiţională, grătar în zăpadă, Quiz Show „Moş Crăciun”, o plimbare cu sania cu zurgalăi până la Mănăstirea Voroneţ şi un răsfăţ corporal cu masaj, în SPA-ul complexului.

O ofertă deosebită vine de la proprietarii unei pensiuni din localitatea Vama, care îşi invită oaspeţii să petreacă Crăciunul… în familie. Oferta include şase nopţi de cazare în regim de pensiune completă, ateliere interactive de pictură pe sticlă, tăiatul porcului, împodobirea bradului, primirea colindătorilor, foc de tabără şi karaoke.

„Suntem o familie bucovineană compusă din bunici, părinţi, copii, din care vrem să faci parte şi tu! Te tratăm special, oferind o atmosferă de familie, linişte şi confort în imediata vecinătate a pădurii de brad, bucate tradiţionale gătite în bucătăria noastră din produse locale, cameră cu paturi moi şi confortabile, cu balcon şi panoramă deosebită, aproape de principalele mănăstiri din Bucovina”, anunţă proprietarii. Pentru un sejur, preţurile pornesc de la 1.625 de lei/persoană/cameră de tip economy şi ajung până la 5.000 de lei pentru o familie cu doi copii.

Gradul de ocupare este deja de 98%

„Avem deja un grad de ocupare de 98% pentru Crăciun şi Anul Nou. Bucovina este o zonă plină de tradiţii şi obiceiuri, care se respectă, cu mâncare deosebită şi cu peisaje unice. Ne bucurăm că am reuşit să aducem mii de turişti în această zonă deosebită. Turiştii au numeroase variante de petrecere a timpului liber, sunt numeroase spectacole cu tradiţii specifice zonei”, a declarat directorul Biroului de Promovare Turistică Bucovina-Suceava, Emil David.