Bucureştenii, chemaţi la referendum pe eutanasierea câinilor. Vezi întrebarea la care vor răspunde

Publicat: Joi, 05 Septembrie 2013 15:17 // Actualizat: Joi, 05 Septembrie 2013 17:27 // Sursa: RTV.net

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că a decis formula prin care va fi consultată populaţia la referendumul privind câinii maidanezi. Întrebarea de la referendum va fi supusă vineri aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti.  

"Am decis astăzi formula prin care vom consulta cetăţenii. Întrebarea pe care o vom propune vineri CGMB spre aprobare este următoarea: "Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător, capturaţi pe domeniul public al municipiului Bucureşti şi neadoptaţi în termenul prevăzut de lege? Da sau nu", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, joi, într-o conferinţă de presă.

Vezi când ar urma să aibă loc referendumul

Potrivit articolului 4 al Legii 227/2002 pentru aprobarea OUG 155/2001, "câinii fără stăpân vor fi capturaţi şi transportaţi în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, unde vor fi cazaţi o perioadă de 14 zile".

"În situaţia în care, dupa expirarea termenului de cazare prevăzut la art. 4, câinii nu au fost revendicaţi sau adoptaţi conform anexelor nr. 4 şi 5, aceştia vor fi eutanasiaţi", conform Legii 227/2002.

DEZBATERE şi SONDAJ RTV.NET: Care este soluţia pentru rezolvarea problemei maidanezilor din Bucureşti? Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor maidanezi neadoptaţi?

Legea mai prevede că eutanasia este "un act de sacrificare prin procedee rapide şi nedureroase" a câinilor.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, "exact ceea ce vrea populaţia", informează Mediafax.

Propunerea de a fi organizat un referendul local privind eutanasierea câinilor maidanezi a venit după ce Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, pe un teren privat din apropierea Parcului Tei. Fratele lui Ionuţ, în vârstă de şase ani, care era împreună cu acesta când, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Oprescu a mai spus că referendumul local ar putea avea loc în ultima duminică din luna septembrie sau în prima duminică din octombrie.

Potrivit Legii referendumului nr. 3/2000, "obiectul şi data referendumului local se stabilesc şi se aduc la cunoştinţă publică cu cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia", iar "referendumul local se poate organiza într-o singură zi, care poate fi numai duminica".

Citeşte şi Antonescu, de acord cu propunerea lui Băsescu în privinţa câinilor: Măcar o luăm pe o cale

Sorin Oprescu a mai spus că, dacă bucureştenii se vor pronunţa la referendum pentru eutanasierea câinilor vagabonzi, atunci el va putea "pune presiune" pe parlamentari, în vederea adoptării unui act normativ "cum vrea poporul", legat de această problemă.

6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
maidanezi referendum caini fara stapan referendum maidanezi Sorin Oprescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 sep 12:35
Răspunde | Votează email 1 email
Fanica Pintilescu
S-a gasit solutia de a mai fura niste bani organizand un referendum??!!! Oare alesii locali sau de orice fel or fi ei, nu au deja obligatia sa asigure siguranta cetateanului? De ce se eschiveaza in spatele unui referendum si nu-si asuma responsabilitatile pe care le au in calitate de alesi? Daca sunt inspirati si rezolva problemele vor avea castig politic ( si nu numai ) , iar daca nu gasesc solutiile cele mai bune....asta este, sunt si riscuri.....sa plateasca politic si individual, asa cum este normal. Asa dintro data, vor sa asculte de vointa alegatorilor! Cand s-au marit taxe si impozite s-a organizat un referendum? Cand decid lucrari de amenajare spatiu verde in locuri unde in anii trecuti a fost instalat sistem de irigatii si acum sapa si il dau afara ( tot pe banii nostri ) organizeaza referendum?
05 sep 22:25
...maidanezi. Întrebarea de la referendum va fi supusă vineri aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
05 sep 19:31
Răspunde | Votează email 0 email
Un parinte
Daca exista legea, de ce ne mai trebuie referendum? Ca sa mai consumam niste resurse aiurea (timp si bani)? Desi mi-e antipatic, nea Crinutu a avut dreptate astazi: pentru ce ne trebuie referendum? Aplicati legea, domnule Oprescu (si ceilalti mareti conducatori ai urbelor noastre)!
05 sep 18:26
...vederea adoptării unui act normativ “cum vrea poporul”, legat de această problemă. Source Article from http://www.rtv.net/bucurestenii–chemati-la-referendum-pe-eutanasierea-cainilor–vezi-intrebarea-la-care-vor-raspunde_96632.htmlBucureştenii, chemaţi la referendum pe...
05 sep 16:45
Răspunde | Votează email 2 email
cristian
Asa haimanalelor, deja incepeti sa fiti vocali?...Sa piara toate aceste bestii de animale din Bucuresti. Daca ii iubiti luati-i in CASE , nu ii lasati pe strazi sa imi muste mie copilul.
1
EUR
4.6524
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H