Bucureştenii care au loc de parcare de reşedinţă trebuie să completeze o DECLARAŢIE de impunere

Locuitorii din Bucureşti care au loc de parcare de reşedinţă trebuie sa depuna anual o declaratie de impunere la primăriile de sector. În caz contrar, autoritatile pot aplica amenzi care sunt cuprinse intre 70 de lei si cateva sute de lei.

27 ian. 2016, 14:05
Bucureştenii care au loc de parcare de reşedinţă trebuie să completeze o DECLARAŢIE de impunere

Decizia a fost luata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, prin Hotararea 218/2015. Declaratia, regasita la anexa 2.4. a HCGMB nr 218/2015, trebuie depusă pana la 31 ianuarie.

Dacă până la data de 31 martie 2016, cetățenii care au avut contract de închiriere a unui loc de parcare pe anul precedent nu își manifestă intenția de a-l reînnoi, primăria poate atribui locul de parcare respectiv oricărei persoane interesate.

SECTOR 1

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor din această zonă administrativă, Primăria Sectorului 1 a decis prelungirea termenului pentru depunerea Declarației de Impunere privind stabilirea taxei pentru utilizarea locurilor publice pentru persoane fizice. Stabilit inițial până la 31 ianuarie 2016, termenul a fost prelungit până pe 31 martie 2016.

Declarația de Impunere se depune la sediul Administrației Domeniului Public Sector 1 (ADP), din bulevardul Poligrafiei nr. 4, odată cu documentația pentru contractele de închiriere a parcărilor de reședință. Declarația de Impunere poate fi descărcată de pe site-ul Primăriei Sectorului 1 – www.primariasector1.ro, rubrica Administrația Domeniului Public, Compartimentul Parcaje – sau completată direct la sediul ADP Sector 1.

Programul de lucru cu publicul a Serviciului Parcaje, din cadrul ADP Sector 1, este următorul: luni, între orele 10:00 – 18:00, iar în zilele de marți, miercuri, joi și vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00. Mai multe informații pot fi obținute la numărul de telefon 021/319.32.58 tasta 2.

SECTOR 2

DECLARATIA DE IMPUNERE privind stabilirea taxei pentru utilizarea locurilor publice pentru persoane fizice se poate transmite si pe adresa de e-mail a institutiei, [email protected], insotita de o copie scanata a actului de identitate.

SECTOR 3

Primaria Sectorului 3 anunta faptul ca prelungeste termenul de depunere a declaratiilor de impunere cu privire la parcarile de resedinta pana la 31 martie 2016.

Persoanele interesate sunt asteptate la sediul Directiei Utilitati Publice Sector 3 din sos. Mihai Bravu nr. 428 (in incinta Colegiului National Mihai Bravu). Programul de lucru cu publicul este de luni pana joi de la ora 8.30 la 16.30, iar vineri intre orele 8.30-14.00.

SECTOR 4

La Sectorul 4, declaratia nu se depune la ADP, ci la Directia de Taxe si Impozite. Si aici, termenul a fost amanat.

„S-a amanat pana la data de 31 martie si se poate si prin posta sau e-mail, numai ca pe actele pe care le trimit trebuie sa scrie ‘in conformitate cu originalul’, semnatura si data in care le depun”, a declarat pentru Ziare.com Nita Antonio, de la sediul DGITL din Calea Serban Voda nr.43.

SECTOR 6

„In sectorul 6 nu se percepe aceasta declaratie, din ce stim noi. Din ce ni s-a transmis, aceasta hotarare de depunere a declaratiei nu este valabila in sectorul 6. Din cele sase sectoare, doar 2-3 sunt in pasul asta. Suna in continuu lumea, e normal, ca sa nu fie amendati. Cineva a facut asta si toata lumea ne suna”, a precizat Puscasu Eugen, de la secretariatul ADP Sector 6 pentru Ziare.com.