Bucureştenii ar putea avea căldură în case de la 1 octombrie

Bucureştenii ar putea putea primi încălzire de la 1 octombrie. Propunerea este discutată, luni, la Primăria generală cu ELCEN şi RADET.

RomaniaTV.net
18 sept. 2017, 10:42
Bucureştenii ar putea avea căldură în case de la 1 octombrie

Primăria generală cu ELCEN şi RADET analizează posibilitatea ca de la 1 octombrie, în fiecare an, să se înceapă furnizarea agentului termic pentru încălzirea locuinţelor. În prezent, regula este că furnizarea agentului termic pentru încălzirea locuinţelor începe dacă timp de trei nopţi la rând s-au înregistrat temperaturi mai mici de 10 grade Celsius.

„Şcolile şi grădiniţele pot solicita RADET oricând începerea furnizării agentului termic. în cazul lor nu trebuie să se mai aştepte cele trei zile de nopţi cu temperaturi scăzute pentru a face solicitarea”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu.

 „Cetăţeanul nu va simţi diferenţa la plata întreţinerii. Suma va fi aceeaşi, diferenţa urmând a fi plătită prin subvenţii de către Comsiliul General al Municipiului Bucureşti”, a mai spus Bădulescu, într-o intervenţie telefonică la România TV

Între timp, RADET București a început încărcarea cu apă a instalațiilor de alimentare cu energie termică pentru pregătirea rețelei de termoficare în noul sezon de încălzire.

RADET București se află începând cu data de 5 octombrie 2016 în insolvență, ceea ce implică un plan de reorganizare a instituției și de soluționare a problemelor întregului sistem de termoficare.

RADET București administrează cel mai mare sistem de termoficare din România, deținând 43% din piață. Furnizează energie termică pentru aproximativ 565.000 de apartamente, reprezentate de peste 8.500 de blocuri și imobile, în care trăiesc peste 1,25 milioane locuitori, precum și pentru aproximativ 5.400 de instituții, obiective sociale și agenți economici.

RADET București este operatorul sistemului public de alimentare cu energie termică, asigurând 72% din necesarul de energie termică al Capitalei. 95% dintre consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social și industrial (instituții publice și agenți economici).

Ajutor pentru încălzirea locuinţei în 2017. Cine beneficiază de el şi când trebuie depuse cererile

Persoanele singure şi familiile care nu-și permit să plătească în întregime cheltuielile cu încălzirea în sezonul rece 2017 – 2018 pot să ceară de la stat un ajutor de încălzire. Cererile pentru acordarea acestor bani se pot depune până în luna octombrie pentru perioada 1 noiembrie 2017 – 31 martie 2018.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă persoanelor singure și familiilor care nu-și permit să plătească toată cheltuiala pentru căldură în timpul sezonului rece, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece.

CINE POATE BENEFICIA DE AJUTOR PENTRU ÎNCĂLZIRE