BUGET 2014. Parlamentarii au depus câteva sute de amendamente la proiectul bugetului

Parlamentarii încearcă să aducă bani pentru colegiile în care au fost aleşi şi solicită fonduri pentru autostrăzi şi modernizarea unor aeroporturi în bugetul de stat pentru anul 2014. Asta în condiţiile în care anul acesta aleşii nu vor putea depune amendamente pentru şcoli şi biserici.

21 nov. 2013, 09:00
BUGET 2014. Parlamentarii au depus câteva sute de amendamente la proiectul bugetului

Spre deosebire de anii trecuţi, parlamentarii nu mai pot cere bani pentru şcoli sau biserici din colegiile lor deoarece acestea sunt finanţate din bugetele locale. Interdicţia nu a pus capăt valului de amendamente care însoţesc fiecare proiect de buget, deoarece aleşii s-au orientat către investiţii mai mari: drumuri, autostrăzi sau aeropoarte.

Printre ei, se află şi fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu (PNL) care a cerut bani pentru modernizarea aeroportului din Iaşi şi pentru începerea construirii autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş. Acesta chiar a ameninţat cu posibilitatea unei greve parlamentare dacă doleanţele sale nu vor fi satisfăcute.

Noianul de amendamente a fost depus chiar dacă partidele de la putere au lăsat de înţeles într-o manieră destul de transparentă că nu agrează modificări la buget, aşa cum a fost el trimis de la Guvern. Astfel, George Scutaru (PNL) a spus că parlamentarii liberali nu vor putea depune amendamente decât în nume propriu, nu şi în al grupului din care fac parte.

Termenul de depunere a amendamentelor expiră joi, la ora 14. Liderii USL şi-au fixat ca termen de adoptare a bugetului data de 3 decembrie.