Bugetul mediu alocat de români pentru vacanţele în ţară, între 370 şi 470 euro de familie

Destinaţiile preferate de familiile cu copii pentru vacanţa de vară sunt cele din apropierea litoralului, fie că este vorba de turismul intern sau de cel extern (Bulgaria, Turcia, Creta sau Spania), se arată într-un comunicat al agenţiei de turism Paralela 45.

27 iun. 2014, 11:45
Bugetul mediu alocat de români pentru vacanţele în ţară, între 370 şi 470 euro de familie

„Bugetul mediu alocat de români pentru vacanţele în ţară se situează între 370 şi 470 de euro de familie, în timp ce pentru destinaţiile în străinătate se cheltuiesc, în medie, 850-1.150 de euro. Tendinţele din anii trecuţi arată că familiile cu copii de până în 5 ani preferă, în cea mai mare parte, să meargă pe litoral românesc, iar restul aleg destinaţii externe precum Bulgaria, Turcia, Grecia, Creta sau Spania”, explică Alin Burcea, preşedinte Paralela 45.

Citeşte şi Top 10 motive să mergi în insula Rodos din Grecia

Staţiunea Mamaia se află în topul preferinţelor românilor pentru turismul intern de vară.

Pentru cei care doresc să încerce litoralul bulgăresc, staţiunea recomandată pentru familii este Albena, preferată în principal datorită facilităţilor oferite copiilor şi tinerilor, inclusiv grădiniţe şi cluburi pentru copii. Preţurile încep de la 385 euro/persoană/noapte, loc în cameră dublă superioară cu ultra all inclusive.

Citeşte şi Oferte INCREDIBILE la vacanţe. Vezi unde poţi pleca şase zile cu doar 20 de euro

Staţiunea Chania din Creta se numără de câţiva ani printre preferinţele turiştilor fiind potrivită şi pentru familiile cu copii, întrucât aici există aqua park-uri, un acvariu cu peşti şi reptile. Pentru familiile cu copii care doresc un hotel cu facilităţi speciale pentru aceştia, preţurile pleacă de la 843 euro/persoană/sejur cu demipensiune şi transport cursa charter.

Citeşte şi Românii vânează ofertele LAST MINUTE. Vezi ofertele agenţiilor pentru Turcia, Grecia şi Tunisia