Bugetul Ministerului Transporturilor a fost avizat, cu un amendament pentru autostrada Est-Vest

BUGET 2014. Comisiile reunite pentru industrii şi servicii au adoptat, vineri, bugetul Ministerului Transporturilor, în sumă totală de 6,4 miliarde lei, înregistrându-se o singură abţinere.

RomaniaTV.net
22 nov. 2013, 12:43
Bugetul Ministerului Transporturilor a fost avizat, cu un amendament pentru autostrada Est-Vest

În cadrul dezbaterilor, a fost admis un singur amendament, al deputatului PNL Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, care priveşte alocarea sumei de 60 de milioane de lei pentru finanţarea obiectivului de investiţii „Asistenţă tehnică pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice în vederea realizării autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş”.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat, în şedinţa comisiilor, că proiectul de buget al instituţiei pe 2014 este în sumă de 6,4 miliarde lei, veniturile proprii fiind de doar 4 milioane de lei. Bugetul ministerului pe acest an a fost de 6 miliarde de lei.

Ea a precizat că bugetul Ministerului Transporturilor pentru investiţii a fost stabilit în sumă de 2,8 miliarde de lei, aproximativ 640 milioane de euro, reprezentând, în total, 44,6% din bugetul general consolidat.