Bugetul pentru 2019 va intra în dezbaterea Parlamentului abia în februarie

Bugetul României pentru 2019 a fost amânat din nou. Surse politice citate de România TV spun că bugetul pentru acest an va intra în dezbaterea Parlamentului abia în luna februarie. 

RomaniaTV.net
10 ian. 2019, 13:09
Bugetul pentru 2019 va intra în dezbaterea Parlamentului abia în februarie

Se schimbă calculele politice în privinţa bugetului pentru 2019. Deja sunt în întârziere cei de la Guvern cu aprobarea bugetului în şedinţa Executivului, iar surse politice citate de România TV susţin că se va mai prelungi situaţia aceasta.  Dacă iniţial cei de la Putere aşteptau ca în jurul date de 20 ianuarie să se adopte în Guvern bugetul, iar mai apoi să fie trimis la Parlament, astfel încât să se facă o sesiune extraordinară în ultima săptămână din ianuarie, lucrurile s-au schimbat acum pentru că încă se mai lucrează pe cifre la acest buget cu atât mai mult cu cât Ministerul de Finanţe şi-a propus o ţintă de deficit ambiţioasă de 2,5%. 

Prin urmare, până nu sunt gata toate aceste calcule la Ministerul de Finanţe, nu se poate adopta bugetul în şedinţa Executivului şi spun sursele citate de România TV că cel mai probabil parlamentul va începe dezbaterea proiectului de buget pentru 2019 abia în februarie în sesiunea normală.