BUNA VESTIRE 2018. Ce NU este bine să faci duminică, de Blagoveştenie. Ce se întâmplă dacă pleci de acasă nemâncat

BUNA VESTIRE 2018. În popor, Buna Vestire poartă şi numele de Ziua Cucului, datorită faptului că această zi reprezintă primul cântec pe care cucul îl cântă în acel an, astfel anunţând venirea primăverii.

24 mart. 2018, 11:17
BUNA VESTIRE 2018. Ce NU este bine să faci duminică, de Blagoveştenie. Ce se întâmplă dacă pleci de acasă nemâncat

BUNA VESTIRE 2018. Pe lângă semnificația religioasă, în ziua de Buna Vestire, în unele zone din țară, se credea că în momentul în care o persoană îl auzea pentru prima oară cântând în acel an, omul trebuia să numere de câte ori acesta cânta. Astfel, omul află câți ani mai are de trăit.

Din punct de vedere religios, după fix nouă luni de la această sărbătoare, s-a născut Mântuitorul Iisus Hristos și, tocmai din acest motiv, creștinii respectă această sărbătoare cu sfințenie.

Atât Biserica Ortodoxă, cât și cea Catolică susțin că Buna Vestire a avut loc la Nazaret. Singurul aspect care diferă este locul exact, în care această minune s-a întâmplat.

BUNA VESTIRE 2018. Totuși, Buna Vestire este o sărbătoare destul de restrictivă, pentru credincioși, aceștia trebuind să țină cont de câteva aspecte și să le respecte cu strictețe.

Ce să nu faci de Buna Vestire
– Să nu te cerți cu nimeni! Dacă te cerți cu cineva din familie în această zi sfânta, nu te vei înțelege cu acea persoană tot anul.

– Nu spăla haine sau vase în ziua Bunei Vestiri. Este o zi extrem de importantă, în care oamenii merg la biserică și spun rugăciuni pentru Fecioara Maria.

– Nu e bine ca în această zi importantă să asculți cântatul cucului în aceleași haine pe care le-ai purtat cu o zi în urmă. Ziua trebuie întâmpinată în spirit vesel și cu haine noi, de sărbătoare.

– Nu este bine să ieși din casă flamand în această zi. Este bine să mănânci ceva înainte să mergi la biserică, dacă vrei să fii bucuros și fericit tot anul.