Bunea Stancu a încălcat condiţiile arestului la domiciliu. DNA cere arestarea preşedintelui CJ

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a incalcat conditiile arestului la domiciliu, iar procurorii DNA cer, in aceasta situatie, arestarea preventiva a lui Stancu, in arestul IPJ Galati.

21 aug. 2014, 08:04
Bunea Stancu a încălcat condiţiile arestului la domiciliu. DNA cere arestarea preşedintelui CJ

Magistraţii Tribunalului Galaţi vor judeca marţi, 26 august, de la ora 11.00, cererea procurorilor DNA de înlocuire a măsurii de arest la domiciliu cu măsura arestării preventive în cazul lui Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Brăila, au anunţat joi reprezentanţii Tribunalului Galaţi.

Procurorii DNA au solicitat arestarea preventivă a lui Gheorghe Bunea Stancu după ce a luat legătura cu unul dintre suspecţii din dosar. 

„Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, în mod indirect, a luat legătura cu suspectul Soare Vasile, deşi prin Încheierea din data de 8 august a Tribunalului Galaţi, prin care s-a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, faţă de primul menţionat, instanţa l-a obligat să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, suspecţi sau martori”, se arată într-un comunicat al DNA..

Propunerea de arestare preventivă a fost înaintată Tribunalului Galaţi care s-a ocupat de repartizarea aleatorie a dosarului şi a comunicat că va judeca această cerere pe 26 august, de la ora 11.00.

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins, pe 15 august, contestaţiile depuse în dosarul lui Gheorghe Bunea Stancu, acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese, şi au păstrat decizia Tribunalului Galaţi care prevedea arest la domiciliu pentru 30 de zile în cazul lui Stancu şi al vicepreşedintelui CJ Brăila Florin Mija, precum şi controlul judiciar pentru Nicolae Moisiu, şeful biroului de achiziţii al CJ Brăila.

Gheorghe Bunea Stancu şi Florin Mija au fost suspendaţi din funcţie prin ordine semnate de prefectul de Brăila, Vasilica Vîlcu.