BUTE-PASCAL, meci CRUCIAL pentru LUCIAN BUTE. Cine credeţi că va câştiga?

LUCIAN BUTE ar fi trebuit să boxeze cu Jean Pascal la 25 mai 2013, dar meciul a fost amânat pentru 18 ianuarie 2014, după ce pugilistul român a fost operat. Cei doi vor boxa în cadrul unei gale ce va avea loc la Montreal.

12 ian. 2014, 10:50

LUCIAN BUTE se pregăteşte de meciul vieţii, confruntarea cu Jean Pascal. Lucian Bute mai are de dat jos circa 2 kilograme până la cântarul oficial. 

Jean Pascal (28-2-1, 17 KO) a fost învins în 2011 de Bernard Hopkins, dar a revenit cu două victorii în faţa pugiliştilor Aleksi Kuziemski, prin decizie unanimă, şi George Blades, prin TKO în runda a 5-a.  

După înfrângerea dureroasă suferită în mai 2012, în faţa britanicului Carl Froch, Bute (31-1, 24 KO) a mai boxat o singură dată, în noiembrie 2012, când l-a învins, la puncte, pe rusul Dennis Grachev.

Deşi mulţi l-au criticat pe român după această partidă, considerând că a fost neconvingător, Bute a explicat atunci că avea nevoie de un meci de 12 reprize pentru a-şi recâştiga încrederea.

Confruntarea dintre Lucian Bute şi Jean Pascal trebuia să se desfăşoare anul trecut, în mai, dar accidentarea suferită de Bute a adus în discuţie o nouă dată: 18 ianuarie 2014. Temerile lui Pascal, că Bute  nu va respecta termenul, n-au fost justificate, aşa că mai e doar o chestiune de timp până când cei doi îşi vor măsura puterile în ring.

Pentru mulţi lupta dintre Pascal şi Bute e una „foarte dificilă” şi, drept urmare, sunt mulţi cei care se feresc să dea un pronostic. Sigur, sunt multe aspecte care trebuie luate în calcul şi multe semne de întrebare, iar cele mai multe îl vizează pe Bute. A reuşit să treacă românul peste înfrângerea suferită în faţa lui Froch? Este din punct de vedere fizic şi psihic în starea în care trebuie să fie? A urcat în greutate, poate fi un avantaj?

Unii dintre cei care s-au încumetat să ofere un pronostic au mizat pe victoria lui Pascal, care pare decis să pună capăt carierei lui Bute. Românul, însă, nu se gândeşte la cariera lui Pascal ci doar la meciul de pe 18 ianuarie, când plănuieşte să impună un ritm căruia Pascal nu-i va face faţă.

LUCIAN BUTE schimbă tactica. Lucian Bute astepta de cele mai mzulte ori pana in pragul cantarului oficial pentru a face categoria, dar de data aceasta a actionat astfel.

Stephan Larouche, antrenorul lui Bute, a dezvaluit, pe Twitter, ca romanul se incadreaza, deja, in limitele categoriei, desi la multe alte meciuri slabea kilograme bune in ultima saptamana dinaintea confruntarii, anunta National. Larouche a anuntat ca cele 30 de zile cu antrenamente intense si-au spus cuvantul, Bute avand chiar cateva kilograme sub limita superioara a categoriei.

Cei doi pugilisti se vor infrunta la Montreal, pentru centura de campion al Americii de Nord la categoria semigrea, centura detinuta in prezent de Lucian Bute, dupa ce romanul l-a invins, pe 3 noiembrie 2012, pe rusul Denis Grachev. Meciul se va disputa in limitele categoriei 87,543 kilograme.

Lucian Bute nu mai are niciun fel de probleme la mâna stângă, la care a suferit o operaţie anul trecut. ”Sunt capabil să lovesc la sută la sută din capacitate. Am scăpat de toate îndoielile pe care le aveam înainte de operaţie”, a explicat fostul campion mondial IBF la supermijlocie.

În mai anul trecut, Bute a fost supus unei intervenţii chirurgicale la mână prin care i-au fost extrase fragmente de os. El resimţea dureri cronice de la meciul cu Glen Johnson din mai 2011.

Lucian Bute şi Larouche nu au dorit să dezvăluie numele boxerilor care vor participa la cantonamentul lor dinaintea marelui meci. ”În stagiul de anul trecut din Florida au existat scurgeri de informaţii”, a indicat Larouche. TVA Sports relatează că, totuşi, Carl Handy este unul dintre boxerii alături de care se pregăteşte sportivul gălăţean.

”Cel mai important nu e numele lor, ci să fie capabili să mă ajute să mă pregătesc bine pentru Jean Pascal”, a precizat Bute, care se va pregăti la Montreal de la început până la sfârşit.

”Avem tot ce ne trebuie aici şi sunt bucuros că am luat această decizie”, a mai spus Bute.

Lucian Bute nu e îngrijorat de faptul că nu a mai disputat un meci oficial de mai bine de 12 luni (ultimul cu Denis Gracev, în noiembrie 2012).

”Probabil, dacă avea 20 de ani ar fi fost un impact mai mare, să aibă doar 15-20 de meciuri, însă, boxeri ca Floyd Mayweather sau Mikkel Kessler se bat o dată pe an”, a explicat Larouche.

Lucian Bute are 31 de victorii (24 prin KO) şi o înfrângere la profesionişti.