Ca la noi, la nimeni. Oraşul în care ambulanţele parcurg 130 de kilometri pentru a alimenta cu carburant VIDEO

Situaţie demnă de un banc prost la Feteşti, Ialomiţa, unde ambulanţele sunt nevoite să parcurgă 130 de kilometri ca să alimenteze cu carburant. Este o situaţie tragicomică, creată însă pe pielea oamenilor care ar putea avea oricând nevoie de prim ajutor, în timp ce ambulanţele sunt la alimentat.

RomaniaTV.net
12 feb. 2014, 09:49
Ca la noi, la nimeni. Oraşul în care ambulanţele parcurg 130 de kilometri pentru a alimenta cu carburant VIDEO

Ambulantele din Feteşti parcurg 130 de kilometri pentru a face plinul. Asta înseamnă o pierdere de 15 litri de carburant la fiecare cursă.

Situaţia ar putea fi hilară dacă nu ar pune în pericol oameni care ar putea avea oricând nevoie de un echipaj al unei ambulanţe. Totul stă într-un contract între Ministerul Sănătăţii şi o firmă care distribuie carburant care are o benzinărie doar la o distanţă de 130 de kilometri de Feteşti.

„Ţinând cont că o ambulanţă consumă 10-2 litri la suta de kilometri, la fiecare cursa ar însemna un milion de lei vechi ca să alimentezi. Nu se pune problema numai la cost. S-ar putea să te găsească o urgenţă la alimentare sau cu rezervorul gol”, spune Radu Paros, fost manager SJA Ialomiţa.

Dată fiind situaţia, de voie de nevoie, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă au trebuit să ia repede o măsură.

„Nu avem o solutie. Motiv pentru care singura masura pe care am putut sa o iau a fost să avem masini de rezerva cu plinul facut la care sa putem apela in momentul in care o ambulanta nu poate sa alimenteze la Slobozia”, explică Magda Ghiţă, actualul manager SJA Ialomiţa.

Contractul este valabil până la sfârşitul acestui an.