CAB a respins cererea de strămutare a procesului lui Sorin Oprescu. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Bucureşti

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de strămutare a procesului de corupţie al fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, instanţa stabilind că solicitarea este neîntemeiată. Decizia este definitivă, astfel că dosarul lui Sorin Oprescu va fi judecat în continuare la Tribunalul Bucureşti.

29 iun. 2016, 08:39
CAB a respins cererea de strămutare a procesului lui Sorin Oprescu. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Bucureşti

“Respinge, că neîntemeiată, cererea de strămutare formulată de petentul Oprescu Sorin Mircea. Obligă petentul la plata sumei de 500 lei, cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti, potrivit news.ro.

Sorin Oprescu ceruse ca dosarul său de corupţie, judecat din 8 iunie, pe fond, la Tribunalul Bucureşti, să fie trimis unei alte instanţe egale în grad.

Dosarul în care sunt judecaţi Sorin Oprescu, foşti angajaţi ai Primăriei Capitalei şi oameni de afaceri a fost trimis de procurorii DNA la Tribunalul Bucureşti în 20 noiembrie 2015, iar după ce a trecut prin procedura de Cameră preliminară, a ajuns la judecarea în fond, în 8 iunie fiind primul termen.

Patru din cei nouă inculpaţi din dosarul lui Sorin Oprescu şi-au recunoscut, la primul termen al procesului, faptele de corupţie de care sunt acuzaţi şi au spus că vor să fie judecaţi prin procedura simplificată, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepselor. Sorin Oprescu a spus că este nevinovat şi că vrea să fie judecat pentru a dovedi că acuzaţiile procurorilor nu sunt întemeiate.

Următorul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit de instanţă la 11 iulie.