Cadouri de la Guvern, pentru RA-APPS: Un elicopter şi Sala Palatului

Sala Palatului va trece din subordinea Ministerului Culturii la RA-APPS, unul dintre motive fiind legat de reparaţiile care trebuie făcute la această clădire. De asemenea, RA-APPS va lua de la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă un elicopter şi un simulator.

RomaniaTV.net
16 ian. 2013, 18:07
Cadouri de la Guvern, pentru RA-APPS: Un elicopter şi Sala Palatului

Patrimoniul şi personalul Centrului pentru Artele Spectacolului „Sala Palatului” vor intra în administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, care va pune sala la dispoziţia Ministerului Culturii pentru organizarea unor evenimente, inclusiv Festivalul Enescu.

Guvernul a decis miercuri, prin hotărâre, să transmită imobilele împreună cu bunurile şi dotările aferente Sălii Palatului în administrarea RA-APPS, în vederea eficientizarii activităţii instituţiei.

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii, personalul şi patrimoniul centrului urmează a fi preluate integral în cadrul RA-APPS, care se substituie în toate drepturile şi obligaţiile privind activitatea Centrului.

RA-APPS va pune la dispoziţia Ministerului Culturii bunurile imobile şi mobile, care constituie complexul Sala Palatului, pentru desfăşurarea evenimentelor culturale, inclusiv a Festivalului Internaţional George Enescu.

De asemenea, un elicopter EC 135 155B Dauphin şi un simulator ENT ROL, model H15, replică a aparatului de zbor Eurocopter EC 155B au fost transferate de la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat şi vor fi operate/exploatate de SRI, anunţă Guvernul.