CADOURI DE PASTE 2018: Se dau tichete sociale pentru bătrânii cu venituri mici

Direcţia de Servicii Sociale (DSS) Braşov a derulat și în acest an campania de acordare a pachetului cu alimente „Pentru suflet”, cu ocazia sărbătorii de Paşte.

27 mart. 2018, 11:55
CADOURI DE PASTE 2018: Se dau tichete sociale pentru bătrânii cu venituri mici

Inițial tichetele puteau fi solicitate până la 31 martie, DSS anunță prelungirea perioadei de distribuire a pachetului cu alimente “Pentru suflet”, cu ocazia sărbătorilor Pascale și în luna aprilie.

S-a luat această măsură pentru ca un număr cât mai mare dintre persoanele îndreptățite să-și poată valorifica acest drept, conform coronapress.ro.

La fel ca și în anii precedenți, pachetul „Pentru suflet” are o valoare de 50 de lei, fiind compus din 5 tichete cu valoarea de 10 lei fiecare, tichete care pot fi utilizate numai pentru achiziționarea de produse alimentare.

Campania „Pentru suflet” se adresează pensionarilor cu domiciliul stabil în Braşov, cu vârsta de minim 63 de ani în cazul femeilor şi 65 de ani în cazul bărbaţilor, şi a căror pensie este mai mică sau egală cu 1.000 de lei pe lună.

Pentru a beneficia de cele cinci tichete gratuite, pensionarii trebuie să depună, obligatoriu, la DSS Brașov, următoarele documente:

  • cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original și copie;
  • actul de identitate (CI sau BI) în original și copie;
  • cerere completată de beneficiar prin care acesta solicită acordarea tichetelor.

Pentru beneficiarii nedeplasabili sunt necesare următoarele acte:

  • cupon de pensie al persoanei îndreptățite, pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original și copie;
  • actul de identitate (CI sau BI) al persoanei îndreptățite în original și copie;
  • cerere completată de beneficiar prin care acesta solicită acordarea tichetelor;
  • împuternicire (scrisă de beneficiar) pentru persoana mandatată să ridice tichetele;
  • actul de identitate (CI sau BI) în original și copie al persoanei împuternicite.

Având în vedere că în zona sediului Direcţiei Sociale nu există posibilitatea efectuării de copii, beneficiarii sunt rugaţi să vină cu toate documentele pregătite pentru a fi evitate eventualele neplăceri cauzate de mai multe deplasări.

Distribuirea tichetelor se va face după următorul program: luni, marţi, miercuri şi vineri – orele 8.30-15.30, joi – orele 8.30-17.00.

Pentru relaţii suplimentare puteţi contacta reprezentanţii DSS la nr. de telefon 0368 – 46.99.95, pe adresa de e-mail [email protected] sau la sediul Direcţiei de Servicii Sociale din Braşov, str. Panselelor nr. 23.