Cafeaua poate anula efectele negative ale alcoolului

Poţi avea mari probleme ale ficatului din cauza alcoolului. Din fericire, cafeaua te poate salva.

RomaniaTV.net
08 dec. 2014, 08:26
Cafeaua poate anula efectele negative ale alcoolului

Ficatul îndeplineşte numeroase funcţii în organism şi este unul dintre organele cele mai expuse la factorii nocivi. Fie că vorbim despre excese alimentare, medicamente, alcool sau consumul de droguri, toate acestea afectează ficatul.

Când suntem tinere, mergem la atâtea petreceri încât nici nu putem număra la câte am participat într-un an. La mare parte dintre acestea, consumăm alcool şi, fie că recunoaştem sau nu, uneori bem puţin cam mult. Efectele acestei alegeri le vedem imediat – ne trezim cu durere de cap, obosiţi, nu ne simţim în spare de nimic şi, mai mult de atât, ne mai este şi greaţă.

Citeşte şi Semnele care îţi spun că ai probleme la ficat

Însă trebuie să ne gândim şi la efectele negative pe termen lung. Cum am spus şi mai sus, ficatul îndeplineşte multe funcţii, astfel încât trebuie să avem grijă să menţinem o bună sănătate hepatică. Un nou studiu arată că putem reduce riscul apariţiei unei boli de ficat prin consumarea cafelei. Se pare că două ceşti de cafea pe zi este doza recomandată pentru o sănătate bună a ficatului, ceea ce nu este foarte mult, în special dacă deja eşti o iubitoare a acestei băuturi.

Ce spune cafeaua ta preferata despre tine

Cercetătorii de la National Cancer Institute au examinat nu mai puţin de 27,793 de persoane, iar rezultatele au fost următoarele: cei care consumă în jur de trei cafele pe zi au ficatul mai sănătos. Însă există şi o legătură directă cu consumul de alcool. O parte dintre persoanele care au făcut parte la studiu erau consumatoare de alcool, iar cei care beau şi cafea în mod regulat aveau ficatul mult mai sănătos decât consumatorii de alcool ce nu beau cafea.

Citeste articolul Cafeaua poate anula efectele negative ale alcoolului pe cosmopolitan.ro.