Câinii maidanezi nu mai pot fi UCIŞI. Legea care permitea asta a fost SUSPENDATĂ

Publicat: Luni, 23 Iunie 2014 16:07 // Actualizat: Luni, 23 Iunie 2014 16:07 // Sursa: romaniatv.net

Vier Pfoten semnalează absenţa cadrului legal pentru capturarea şi uciderea maidanezilor, având în vedere că normele de aplicare a legii în domeniu au fost suspendate de instanţă.

"Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat vineri decizia în favoarea organizaţiei internaţionale Vier Pfoten, suspendând normele de aplicare a legii care permite uciderea câinilor fără stăpân. Potrivit deciziei oficiale comunicate de Curtea de Apel hotărârea de Guvern este suspendată în întregime", se arată într-un comunicat al Vier Pfoten, potrivit Agerpres.

Potrivit directorului de campanii al acestei organizaţii, Gabriel Păun, decizia CAB de a suspenda normele de aplicare reprezintă un semnal că legea care permite uciderea câinilor nu funcţionează.

"62% dintre români au spus recent că sunt împotriva eutanasiei câinilor. Este deci timpul ca Guvernul să transforme dorinţa lor într-o lege nouă care să aducă străzi sigure fără a mai ucide câini", spune Păun.

Asociaţia susţine că până în prezent mii de câini au fost ucişi în mai multe oraşe, inclusiv în Bucureşti. Vier Pfoten a început din ianuarie să critice normele de aplicare, argumentând că acestea cuprind mai multe prevederi care contrazic legea.

"Spre exemplu, potrivit acestor norme autorităţile locale puteau delega managementul câinilor fără stăpân unor companii private. Acest lucru deschidea poarta pentru conflicte de interese şi deturnarea banilor publici", a explicat Gabriel Păun.

CITEŞTE ŞI VESTE PROASTĂ pentru iubitorii de animale. Vezi ce amenzi COLOSALE primesc cei care hrănesc maidanezii

Organizaţia susţine că "încă de la început a invitat Guvernul la dialog şi i-a cerut să suspende aceste norme, însă cererea a fost ignorată şi apoi respinsă". Din acest motiv în martie asociaţia a atacat hotărârea de Guvern la CAB.

Vier Pfoten crede într-o soluţie strategică pe termen lung de gestionare a problemei câinilor fără stăpân în România şi în alte ţări europene cu probleme similare.

"Cu sprijinul financiar al donatorilor noştri am sterilizat peste 100.000 de câini în România. Organizaţia noastră îşi oferă în continuare sprijinul în această direcţie, însă eforturile noastre se vor concretiza în străzi sigure şi în asigurarea bunăstării animalelor doar atunci când vom avea la îndemână o lege raţională şi sprijinul tuturor primăriilor", a adăugat Gabriel Păun.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
câini fără stăpân eutanasiere maidanezi maidanezi Vier Pfoten
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 iun 16:30
...vedere că normele de aplicare a legii în domeniu au fost suspendate de instanţă. Citește mai departe… …read more...
23 iun 16:13
... Vier Pfoten semnalează absenţa cadrului legal pentru capturarea şi uciderea maidanezilor, având în vedere că...
1
EUR
4.7081
RON
23 Jan
noapte 1 °
zi 1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H