Cal salvat de pompieri dintr-un bazin de trei metri

Intervenţie dificilă a pompierilor pentru salvarea unui cal în comuna Slătiniţa din bistriţa Năsăud. Animalul a căzut într-un bazin cu apă adânc de trei metri. Salvatorii s-au chinuit mai bine de o oră să aducă la suprafaţă calul viu şi nevătămat.

13 sept. 2013, 08:55
Cal salvat de pompieri dintr-un bazin de trei metri

Calul a fost scos din bazin de abia la a doua încercare, potrivit România TV. După câteva clipe, calul s-a ridicat în picioare.

Animalul aparţine unei familii din localitatea Slătiniţa, Bistriţa-Năsăud. „A fost legat acolo, cu iapa, şi s-a dezlegat, a rupt funia şi pesemne a alunecat pe capac aicea şi s-a dus în bazin”, a spus un localnic.

Animalul a avut noroc. Vecinii l-au auzit zbătându-se în bazin şi au chemat ajutoare. Echipajul de la descarcerare a reuşit să-l scoată, cu ajutorul sătenilor.

„Prima încercare a eşuat, am reuşit cu a doua fără probleme. A fost destul de dificil, datorită faptului că gura la canal este destul de mică, adâncimea a fost peste 3 metri şi cam în jur de un metru de apă în bazin”, a spus Vasile Pop, ISU Bistriţa Năsăud.

Mânzul are un an şi cântăreşte aproximativ 200 de kilograme.