Călătoriile în timp există. S-au descoperit dovezi despre straniul fenomen (II)

Subiectul călătoriilor în timp, pe cât de controversat, pe atât de incitant, suscită şi la ora actuală interes. Oamenii au reuşit să găsească şi dovezi despre acest fenomen misterios, fără vreo explicaţie la ora actuală. Aşa au apărut teoriile care susţin călătoriile în timp.

13 mai 2017, 04:37

Cu timpul, s-au adus dovezi despre existenţa fenomenului călătoriilor în timp, iar acestea i-au preocupat atât pe cercetători, cât şi pe oamenii de rând. 

Experimentul Philadelphia este de departe favoritul teoriei conspiraţiei. În data de 12 august 1943 sau, potrivit altei variante, în 28 octombrie 1943, Marina SUA a făcut un test special cu nava USS Eldridge (DE 173). 

Testele ar fi inclus experimente de invizibilitate magnetică, invizibilitate radar, invizibilitate optică sau demagnetizare.

Experimentul Philadelphia este un presupus experiment militar realizat de Marina Americană pe un şantier naval din Philadelphia (Pennsylvania), în jurul datei de 28 octombrie 1943. Distrugătorul Marinei SUA USS Eldridge ar fi putut fi făcut invizibil faţă de nave inamice.

Nici acum misterul experimentului nu a fost dezlegat, lansându-se tot felul de supoziţii, între care şi aceea că distrugătorul american nu ar fi fost implicat niciodată în acest experiment. Dar natura acestui proiect este încă deschisă speculaţiilor.

Argumente care răstoarnă teoria

Testele făcute includ experimente de invizibilitate magnetică sau optică, precum şi de demagnetizare, pentru a”imuniza nava faţă de minele magnetice.

Biroul de Cercetări Navale (ONR) a stabilit că folosirea câmpului de forţă unificat al savantului Albert Einstein nu ar fi fost niciodată dusă la bun sfârşit. Între 1943 şi 1944, Eistein era consultant la Biroul Artileriei Marinei pentru a face cercetări teoretice privind explozibilii şi exploziile. Nu există însă nicun indiciu potrivit căruia Einstein ar fi fost implicat în cercetări privind fenomene ca invizibilitatea sau teleportarea.

Experimentul Philadelphia a mai fost cunoscut ca fiind „Experimentul Curcubeu”.  În vara lui 1943, în iulie, experimentele erau aproape de succes, iar aparatura instalată la bordul USS Eldridge a funcționat impecabil, astfel încât vasul a devenit invizibil pe radare.

Problema care a apărut a fost că uriașul vapor era învăluit, în timpul experimentelor, într-un nor cenușiu, puternic încărcat electrostatic. Cei care se aflau pe vas au povestit ulterior că echipamentele metalice scoteau scântei ciudate, albastru-verzui.

În 28 octombrie 1943, experimentul a fost reluat cu scopul de a face invizibile pentru ochiul uman radarele şi navele cu tot cu echipajul acestora. Vaporul a fost înconjurat de un nor cenușiu, apoi energia a fost intensificată treptat. Marinarii au auzit zbârnâitul echipamentului, iar martorii oculari au putut să vadă de pe chei cum vasul dispare, împreună cu ceața cenușie. Interesant a fost că urma vasului era vizibilă în apă, dând impresia unui pantof gigantic. Apoi și această urmă a dispărut. Vasul se volatilizase.

Imediat au sunat telefoanele în baza navală din Philadelphia și cei din portul Norfolk, situat la 600 km, au anunțat speriați că vasul USS Eldridge se află la intrarea în portul lor. N-au apucat să se dumirească ce și cum, pentru că cei din Norfolk au sunat nervoși să spună că nu mai văd distrugătorul. Dar după un timp, vasul a reapărut în acelaşi loc.  Marinarii au povestit scene de coșmar, unii dispăruseră, alții pur și simplu arseseră prin combustie spontană, iar cei care au mai fost găsiţi pe vas aveau suferinţe cumplite

Marina militară americană a ordonat imediat încetarea oricăror experimente, iar vasul USS Eldridge a fost vândut, după război, flotei militare a Greciei.