CALCULATOR SALARII 2018: Păstrarea veniturilor nete, prin majorarea salariilor brute, nu ar aduce costuri suplimentare firmelor

CALCULATOR SALARII 2018. Trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat va modifica cheltuielile pe care firmele le vor avea cu personalul. Concret, angajatorii vor plăti mai mult pentru salariaţii cu minimul pe economie, dar mai puţin pentru ceilalţi.

01 nov. 2017, 15:24
CALCULATOR SALARII 2018: Păstrarea veniturilor nete, prin majorarea salariilor brute, nu ar aduce costuri suplimentare firmelor

Pentru a demostra practic acest lucru, Avocatnet.ro a analizat situația unui angajat plătit, în acest moment, cu un salariu net de 3.500 de lei.

Citeşte şi CALCULATOR SALARII 2018: Angajaţii riscă să piardă un sfert din câştigul net, dacă angajatorii nu ajustează salariul brut

Astfel, pentru a asigura în prezent acest câștig net, angajatorul trebuie să suporte un cost total cu forța de muncă de aproximativ 6.126 de lei (valoarea poate înregistra mici oscilații, în funcție de domeniul de activitate al angajatorului, acest lucru afectând, în prezent, nivelul coeficientului pentru accidentele de muncă, o contribuție socială a angajatorului existentă în prezent).

Începând cu data de 1 ianuarie 2018, pentru a-i putea plăti același salariu net de 3.500 de lei, angajatorul va trebui să mărească salariul brut al angajatului.

Citeşte şi Cât va plăti angajatorul, începând din 2018, pentru un salariat cu minimul brut

Cu toate că salariul brut va crește față de situația actuală pentru a asigura plata aceluiași salariu net ( de la 4.990 de lei la 5.983 de lei), costurile totale suportate de angajator pentru forța de muncă nu vor crește, ele înregistrând chiar o ușoară scădere.

Citeşte continuarea pe Avocatnet.ro.