Calculator salarii part time 2018. Socoteşte ce bani trebuie plătiţi la stat pentru CAS şi CASS

Salariații care au contracte de muncă cu timp parțial puteau fi afectați puternic de transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. Concret, obligația plății contribuțiilor sociale la valoarea salariului minim brut pe economie, respectiv 1.900 de lei, putea determina scăderea puternică a câștigurilor salariale nete. Cei mai afectați salariați ar fi fost cei care lucrează în prezent în baza unor contracte cu durata de doar două ore/zi, câștigul salarial net calculat fiind negativ.

12 feb. 2018, 12:37
Calculator salarii part time 2018. Socoteşte ce bani trebuie plătiţi la stat pentru CAS şi CASS

Pentru a elimina această situație, un act normativ publicat recent în Monitorul Oficial a stabilit că salariații part time datorează contribuții de pensii (CAS) și sănătate (CASS) la nivelul veniturilor obținute, iar diferența de contribuții până la nivelul salarial minim brut este suportată de angajatori.

Citeşte şi Revoluţia fiscală. Salariile poliţiştilor scad cu sute de lei. Unii dintre angajaţii din educaţie ar trebui să vină cu bani de acasă

Conform Ordonanței Guvernului nr. 4/2017 pentru completarea Codului Fiscal, companiile cu salariați cu normă parțială erau obligate să achite contribuții majorate pentru CAS și CASS, la nivelul salariului minim brut pe economie de 1.450 de lei până la finalul anului trecut și de 1.900 de lei de la începând cu 1 ianuarie 2018.

După transferul contribuțiilor pentru CAS și CASS de la angajat la angajator de la începutul acestui an, se putea ajunge în situația ciudată ca un angajat care are un contract de muncă pentru mai puțin de patru ore/zi să înregistreze, după reținerea la sursă a acestor contribuții, un venit salarial net negativ.

Pentru a preîntâmpina această situație, Guvernul a publicat în Monitorul Oficial Ordonanța de urgență nr. 3/2018. Concret, Codul fiscal a fost modificat astfel încât salariații part time să datoreze CAS și CASS la nivelul veniturilor obținute, iar diferența de contribuții până la nivelul salariului minim brut să fie suportată de angajator în numele lucrătorilor.

Continuarea articolului pe avocatnet.ro.