CALENDAR ORTODOX 2016: Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, cruce neagră

CALENDAR ORTODOX 2016: RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante sărbători religioase.

25 iul. 2016, 04:30
CALENDAR ORTODOX 2016: Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, cruce neagră

Ortodoxe 
Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu; Sfinții Părinți de la Sinodul al V-lea Ecumenic; Sf. Cuv. Olimpiada și Eupraxia

Greco-catolice 
Adormirea Sf. Ana, mama Maicii Domnului; Cuv. Olimpiada și Eupraxia

Romano-catolice 
Ss. Iacob, ap.; Valentina, fc. m.; Cristofor, m.

Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, este pomenită în calendarul creștin ortodox la 25 iulie.

Sfânta Ana a fost mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Maria, care, prin harul lui Dumnezeu, s-a făcut bunica după trup a Mântuitorului Hristos.

Sfânta Ana era din neamul lui Levi, fiică a Mariei și a preotului Matan. Ei au avut trei fete: Maria, Sovi și Ana. Maria s-a căsătorit la Betleem și a născut pe Salomeea moașa; Sovi s-a căsătorit tot la Betleem și a născut pe Elisabeta, mama Sfântului Proroc și Înaintemergător Ioan Botezătorul; iar Ana s-a căsătorit în pământul Galileei și a născut pe Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

Sfânta Ana, după ce a născut pe Maica Domnului și după ce a dus-o la templu la vârsta de trei ani, a rămas în cealaltă vreme a vieții sale în post, rugăciuni și faceri de bine către cei lipsiți. S-a dus în pace către Domnul, la vârsta de 69 de ani. Sfântul Ioachim, tatăl Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Maria, s-a săvârșit la 84 de ani, încât Sfânta Născătoare de Dumnezeu, pe când se afla încă în templu, la vârsta de 11 ani, a rămas fără părinți.