Călin-Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL

Călin-Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL, potrivit România TV. Fostul premier a declarat că nu doreşte în acest moment un război cu preşedintele partidului, Crin Antonescu, şi şi-a înregistrat demisia din PNL la organizaţia Sector 1, din care făcea parte.

RomaniaTV.net
26 feb. 2014, 15:22
Călin-Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL

Călin Popescu Tăriceanu şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia PNL de a rupe USL şi de a ieşi de la guvernare. El a precizat că se opune acestei iniţiative şi că va lupta pentru revenirea liberalilor la guvernare, în cadrul USL. De altfel, Tăriceanu s-a întâlnit miercuri cu premierul Victor Ponta ar acesta i-a dat asigurări că dorește continuarea proiectului USL în forma actuală și a făcut apel la liderul PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei de renunțare la alianță.

Crin Antonescu, PRIMA REACŢIE după demisia lui Tăriceanu din PNL

Călin Popescu Tăriceanu, alături de Cristian David, Radu Stroe şi Ioan Ghise, s-au numărat printre liberalii care au votat împotriva ruperii USL în şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL. Marţi seară, după decizia PNL de a ieşi de la guvernare, Tăriceanu a spus că ia în considerare varianta demisiei şi că se va gândi asupra acestui fapt de-a lungul nopţii.

Călin Popescu Tăriceanu a ocupat funcţia de premier în perioada 2004-2008, iar între februarie 2005 şi martie 2009 a deţinut funcţia de preşedinte al PNL. De asemenea, a fost preşedinte interimar al PNL şi copreşedinte al Alianţei Dreptate şi Adevăr – D.A. între octombrie 2004 şi februarie 2005.

În perioada 1993-2004, Tăriceanu a fost vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, iar între 1990 şi 1992
secretar executiv al PNL.