Călin Popescu Tăriceanu: ALDE nu se va implica în campanie la referendumul pentru familie

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat miercuri că ALDE nu se va implica în campania pentru referendum. ”Vom recomanda votanților noștri să voteze propriei conștiințe”, a spus Tăriceanu într-o declarație la Parlament.

26 sept. 2018, 12:46
Călin Popescu Tăriceanu: ALDE nu se va implica în campanie la referendumul pentru familie

„În ceea ce priveşte problema referendumului, ALDE nu se va implica în campania pentru referendum. Vom recomanda votanţilor noştri să voteze conform conştiinţei. Un sondaj pe care l-am făcut arată că 85% dintre cei care vor vota vor vota pentru căsătoria între un bărbat şi o femeie, iar 77% din votanţii ALDE, la fel, susţin acest punct de vedere. În anumite țări din Europa lucrurile au evoluat, aceste căsătorii sunt permise, nu știu dacă și sociatetea din România va evolua în aceeași direcție. După referendum va trebui să promovăm o lege a parteneriatului civil, Renate Weber lucreaza deja la proiect”, a mai spus Tăriceanu.

Orban, despre referendumul pentru familie: Nu vom impune membrilor PNL să voteze într-un anume fel

Poziția ALDE e complet diferită de cea a PSD, partenerul de coaliție guvernamentală, care e principalul promotor al interzicerii căsătoriilor între persoanele de același sex.

Referendumul va costa 163,712 milioane de lei şi se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00, potrivit Ordonanţei de urgenţă emise de Guvern.

Referendumul se va ţine pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie. Care va fi întrebarea de pe buletinul de vot UPDATE