Călin Popescu Tăriceanu: În cazul unui vot de retragere a sprijinului politic pentru Constantin, eu m-aş abţine

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că el va adopta o poziție de abținere în cazul în care în ședința Biroului Politic Central al ALDE de duminică se va supune la vot propunerea de retragere a sprijinului politic pentru Daniel Constantin.

26 mart. 2017, 11:48
Călin Popescu Tăriceanu: În cazul unui vot de retragere a sprijinului politic pentru Constantin, eu m-aş abţine

Întrebat cum va vota în cazul unei asemenea propuneri, Tăriceanu a replicat: „A existat o astfel de propunere din partea unui coleg. Nu pot să spun care este sentimentul care predomină în momentul de față. O să avem în cursul zilei de duminică o discuție mai largă într-un organism statutar. (…) Eu m-aș abține într-o astfel de chestiune, pentru că interesul meu a fost ca ALDE să fie o construcție puternică, solidă, dar sigur că, în același timp, nu pot să nu observ anumite derapaje…Nu pot să nu constat, cu părere de rău, anumite luări de poziție care pe mine mă surprind”, adăugând că declarațiile din ultima perioadă ale lui Daniel Constantin arată că acesta se poziționează ca un „reprezentant al sistemului”.

Tăriceanu a adăugat că, în opinia sa, „politica nu este făcută ca unii să obțină poziții în Guvern sau în alte structuri”. „Politica este făcută de oameni care au împreună o credință în valori și principii”, a spus copreședintele ALDE.

De asemenea, el a arătat că există în spațiul public informații vehiculate că din partea grupării de nemulțumiți din ALDE strânsă în jurul lui Daniel Constantin și a celei similare din PSD, grupată în jurul lui Victor Ponta, ar exista intenția creării unui partid naționalist care să acționeze în cadrul actualei coaliții guvernamentale pe modelul UNPR din perioada guvernării Ponta. Tăriceanu a mai adăugat că UNPR în acea perioadă a făcut o politică a „șantajului”, lucru cu care el nu poate fi de acord.