Călin Popescu Tăriceanu: Iohannis are nevoie un vehicul politic care este PNL

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că şeful statului, Klaus Iohannis, are nevoie pentru a candida pentru un nou mandat la Preşedinţie, de PNL ca "vehicul politic".

RomaniaTV.net
07 aug. 2018, 20:15
Călin Popescu Tăriceanu: Iohannis are nevoie un vehicul politic care este PNL

„Preşedintele deja a anunţat că vrea să candideze pentru un nou mandat. Are nevoie de un vehicul politic. Nu poţi să câştigi alegerile prezidenţiale fără un partid. Până una alta singurul partid pe care se poate bizui este PNL. USR este un fel de jucărie, aşa, care îşi zice partid, dar ăla funcţionează ca un fel de ONG cu tot felul de smuciţi care sunt pe acolo, în fine, manipulaţi, cu parfum de epoleţi unii dintre ei. Aşa că, sigur, i-a chemat să strângă rândurile. Trebuia să le spună ceva care să-i mobilizeze”, a afirmat Tăriceanu, marţi, la Antena 3.

Potrivit lui Tăriceanu, preşedintele Iohannis ar fi trebuit să le dea un sfat liberalilor duminică la Consiliul Naţional al PNL.

„Cel mai bun lucru ar fi fost să le dea un sfat, dar nu ştiu dacă ei sunt receptivi. Mă refer la actuala conducere a partidului. Partidul se comportă de o aşa manieră care, vedem, se reflectă în atitudinea electoratului. Partidul stă foarte jos. Dacă ar exista o anumită nemulţumire faţă de partidul sau coaliţia de guvernare atunci în mod normal acel electorat s-ar duce către partidul de opoziţie, ceea ce nu se întâmplă. Eu nu sunt analist pentru PNL, dar e simplu de constatat că lucrurile nu merg bine din mai multe motive pe care nu vreau să stau să le enunţ, pentru că nu e datoria mea. În astfel de situaţii ceva ar trebui făcut. Iarăşi nu vreau să spun ce trebuie făcut pentru că mie îmi convine să fie domnul Orban liderul PNL, dintr-un motiv cinic, e adevărat. În felul acesta se vede mai bine care este partidul liberal din România şi putem noi (n.r. ALDE) să creştem mai bine. Planurile preşedintelui mie mi se par foarte clare, are nevoie de acest vehicul politic care este PNL şi pe care a încercat să îl îmbărbăteze ca să intre într-un regim de funcţionare. Întâi asta văd. Apoi şi revenirea lui Vasile Blaga în conducerea operativă activă a partidului, pentru că Blaga este un bun organizator”, a adăugat Tăriceanu.