Călin Popescu Tăriceanu: Iohannis, mai mult decât binevenit la o dezbatere în Parlament despre viitorul Europei

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat luni că şeful statului, Klaus Iohannis, este „mai mult decât binevenit” la o dezbatere în Parlament despre viitorul Europei, el replicând astfel declaraţiilor acestuia privind invitarea liderilor politici români la discuţii pe această temă.

RomaniaTV.net
27 mart. 2017, 10:13
Călin Popescu Tăriceanu: Iohannis, mai mult decât binevenit la o dezbatere în Parlament despre viitorul Europei

„Eu am spus şi în trecut că o astfel de discuţie este – nu oportună – este necesară în România, dar cel mai potrivit cadru îl consider că este o dezbatere la Parlament la care preşedintele este aş spune mai mult decât binevenit. Prezenţa lui ar fi necesară având în vedere că a participat la reuniunea Consiliului European de la Roma şi având în vedere că în toate Parlamentele din ţările europene se organizează astfel de dezbateri”, a spus Tăriceanu, solicitat să comenteze declaraţiile făcute de preşedintele Iohannis privind invitarea liderii politici români la discuţii, în multiple formate, pentru a vedea cum înţeleg aceştia viitorul Europei.

„Eu am fost în urmă cu o săptămâna la Roma la Conferinţa preşedinţilor Parlamentelor din UE (…) şi cu toţii am fost de acord asupra utilităţii, asupra necesităţii unor astfel de dezbateri în parlamentele naţionale. Dacă preşedintele doreşte să informeze partidele parlamentare asupra conţinutului discuţiilor, sigur că eu sunt dispus să dau curs unei astfel de invitaţii dar, aşa cum am spus, astfel de discuţie nu trebuie să excludă o dezbatere mai amplă în Parlament, care este principala instituţie democratică şi cea mai reprezentativă a oricărei ţări”, a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că va invita liderii politici români la discuţii, în multiple formate, pentru a vedea cum înţeleg aceştia viitorul Europei, afirmând că România trebuie să respecte angajamente asumate, făcând trimitere la deficitul bugetar.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis: Vreau să ştiu cum văd politicienii români viitorul Europei. Îi voi invita la discuţii