Călin Popescu Tăriceanu: Iohannis trebuie să se uite în oglindă. Vorbeşte de funie în casa spânzuratului

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat la România TV că dosarul pentru care preşedintele Klaus Iohannis nu l-a invitat la celebrarea zilei naţionale este unul politic, iar Klaus Iohannis "ar trebui să se uite în oglindă, pentru că vorbeşte de funie în casa spânzuratului".

30 nov. 2016, 18:47
Călin Popescu Tăriceanu: Iohannis trebuie să se uite în oglindă. Vorbeşte de funie în casa spânzuratului

„Klaus Iohannis ar trebui să se uite în oglindă. Dacă cineva are probleme cu legea e domnia sa. A fost găsit vinovat în procesul pentru puţinele case pe care le are că a folosit documente false şi a încasat venituri care nu le merita. Vorbeşte de funie în casa spânzuratului. Am spus şi o spun în continuare. E un dosar politic în cazul meu”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

Al doilea om în stat a anunţat că a făcut contestaţie la dosarul care a fost trimis în judecată. Şeful Senatului e convins că dosarul său e unul ‘fabricat’ şi că îşi va dovedi nevinovăţia în justiţie. Tăriceanu a relatat un episod în care procurorul DNA care l-a audiat în calitate de martor l-a întrebat dacă este de acord să facă testul poligraf, însă după ce şi-a dat acordul nimeni nu l-a mai căutat.

Citeşte şi: ICCJ a dispus începerea judecării pe fond în dosarul lui Tăriceanu. Şeful Senatului va contesta decizia UPDATE

„Preşedintele e preocupat de propria persoană şi de alegerile din 2019. Vrea să facă curăţenie pentru 2019 prin îndepărtarea principalilor competitori ca să aibă cale liberă. Vrea să măture scena politică. Nu ţine cont de statul de drept şi de prezumţia de nevinovăţie”, a spus Tăriceanu.

Este regretabil ca unii procurori au intrat in acest joc. DNA a jucat şi joacă un rol important în eliminarea unor oameni importanţi. Eu nu am nicio probemă cu legea, însă vedem reversul că oameni condamnaţi cum cazul domnului Remeş îşi găseşte dreptatea la CEDO. Am încredere că îmi voi dovedi nevinovăţia în instanţă.

Iohannis a ajuns un om mic

„Nu am nicio problemă dacă nu merg la tribuna oficială. O să mă bucur alături de ceilalţi bucureşteni. Sunt mâhnit de gestul lui Iohannis faţă de România şi faţă de români. Era firesc ca si anul acesta toti romanii sa fie impreuna. Presedintele impartaseste o alta parere pe care o regret, fiindca este un afront asupra romanilor. Iohannis este prizonierul unor resentimente pe care nu si le poate infrana. Preşedintele coboara in ochii mei si a romanilor, fiind un om mic”.