Călin Popescu Tăriceanu vrea amânarea alegerilor locale din cauza coronavirus

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică, la România TV, că alegerile locale ar trebui amânate până la momentul stingerii epidemiei de coronavirus. Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, peste 8.000 de persone sunt izolate la domiciliu, iar alte 52 de persoane se află în carantină din cauza noului virus.

RomaniaTV.net
01 mart. 2020, 17:06
Călin Popescu Tăriceanu vrea amânarea alegerilor locale din cauza coronavirus

Invitat în studioul România TV, Călin Popescu Tăriceanu a sugerat ca autorităţile să amâne organizarea alegerilor locale din cauza epidemiei de coronavirus.

„Alegerile locale ar trebui amânate până la stingerea epidemiei de coronavirus”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, la România TV.

Fostul preşdinte al Senatului a vorbit şi despre „o obsesie pe care o are şi preşedintele şi PNL-ul pentru a deschide calea pentru anticipate”.

„Noi ne gândim la alegeri anticipate în care să îi aducem şi pe românii din străinătate. Riscurile sunt în momentul de faţă mai ridicate”, a afirmat liderul ALDE.

Toate cele 12 probe analizate, duminică, la Centrul de Boli Infecţioase din Timişoara sunt negative. Alte 20 de teste sunt în lucru în centrele din Bucureşti şi Cluj-Napoca, a anunţat Grupul de comunicare strategică.

Potrivit Ministerul Sănătății, astăzi, 1 martie, ora 16.00, la nivel național sunt 52 de persoane aflate în carantină.

Numărul celor aflați în izolare la domiciliu este 8085.

Citeşte şi: Numărul românilor izolaţi din cauza noului coronavirus a depăşit 8.000. Ce se întâmplă cu cei 12 pacienţi de la Timişoara