CĂLIN POPESCU TĂRICEANU şi-a depus candidatura pentru Cotroceni. Fostul premier a strâns 279.000 de semnături

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Călin Popescu Tăriceanu şi-a depus, luni dimineaţa, la BEC, candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Tăriceanu va intra în cursa pentru Cotroceni ca independent, întrucât partidul pe care l-a creat, PLR, nu a fost încă înregistrat la Tribunal.

22 sept. 2014, 07:26
CĂLIN POPESCU TĂRICEANU şi-a depus candidatura pentru Cotroceni. Fostul premier a strâns 279.000 de semnături

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a strâns peste 279.000 de semnături.

„Din păcate, o parte dintre semnături nu le-am putut folosi, pentru că ele au fost strânse de Partidul Liberal Reformator. Încă în justiţie trenează înregistrarea oficială a partidului şi de aceea o parte dintre semnături nu am putut să le folosim. Am depus peste 279.000 de semnături astăzi’, a declarat Tăriceanu la BEC.

Tăriceanu a spus că România are nevoie de un proiect de ţară care să o ducă pe locul pe care îl merită.

Este un moment emoţionant. Sunt prima dată într-o asemenea postură, de candidat la Preşedinţia ţării, a fost un efort foarte mare pe care cei prezenţi aici, dar şi pentru cei care nu sunt”, a precizat Tăriceanu.

CITEŞTE ŞI  Klaus Iohannis şi-a depus candidatura la Preşedinţie:Sunt un om al faptelor. N-am în spate grupuri de interese

Întrebat ce şanse crede că are în această cursă electorală pentru Preşedinţie, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că sondajele îl arată favorit pentru turul întâi pe Victor Ponta şi consideră că liderul PSD este cel mai puternic contracandidat al său.

Despre candidatul pe care îl va susţine, dacă nu va intra în turul doi, Tăriceanu a spus că este înconjurat de zeci de susţintători şi toţi nutresc aceeaşi ambiţie ca şi el, să inte în turul doi, astfel că alte planuri nu au.

„Nu are importanţă scorul, depinde şi de performanţa celorlalţi, fără îndoială. Cel mai probabil, aş spune că peste 20 de procente adunate vor fi suficiente, corelate cu evoluţiile celorlalţi contracandidaţi, ca să intru în turul doi„, a explicat Tăriceanu.

Despre Elena Udrea, Tăriceanu a precizat că susţinerea preşedintelui Traian Băsescu pentru liderul PMP o face şi să câştige, dar şi să piardă.

„Ceea ce este deranjant şi, mai mult, este ilegal este modul în care actualul preşedinte se comportă, în dispreţul Constituţiei şi al legilor, care în mod normal îl obligă la o atitudine neutră şi echidistantă faţă de toţi actorii politici, iar, prin ceea ce face, demonstrează că zi de zi încalcă Constituţia„, a mai declarat Tăriceanu.

La sosirea la BEC, Tăriceanu a fost întâmpinat de mai mulţi simpatizanţi care au strigat „Jos Băsescu!”, „Băsescu la puşcărie!” şi „Băsescu, judecat pentru ce-a furat”.

CITEŞTE ŞI Macovei, candidat la Cotroceni: Dacă toţi cei care cred în mine mă vor vota, din primul tur vom învinge

Tăriceanu a fost însoţit la BEC de membrii partidului său, foştii liberali Radu Stroe, Mihai Stănişoară, Daniel Barbu şi Cristian David.

Până astăzi, şi-au mai depus candidatura la BEC Victor Ponta, Klaus Iohannis şi Monica Macovei.

Elena Udrea, candidatul PMP la Preşedinţia României, îşi va depune, luni, la ora 13,00, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidat pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.