Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie

Preşedintele Senatului, Călin Popoescu Tăriceanu, și preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, sunt invitaţi de către Administraţia Prezidenţială să participe la parada de Ziua Naţională. Anul trecut, cei doi lideri politici au fost excluşi de pe lista cu invitaţi.

RomaniaTV.net
20 nov. 2017, 12:09
Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, luni, că din informaţiile pe care le are Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor fi invitaţi la parada de Ziua Naţională, spre deosebire de anul trecut când preşedinţia nu a transmis invitaţii către aceştia pe motiv că au probleme penale.

Nu aş vrea să comentez ce a fost anul trecut. În opinia mea, nu a fost un lucru în regulă. Anul acesta, pe parteneriatul pe care îl avem cu Administraţia Prezidenţială, noi am comunicat o listă cu invitaţi. Invitaţiile le adresează, oficial, Administraţia Prezidenţială. Eu sper că vom avea o paradă de Ziua Naţională aşa cum trebuie să fie un eveniment cu totul şi cu totul deosebit. Din câte am înţeles eu, vor fi invitaţii pentru Camera Deputaţilor, în speţă – domnul preşedinte Liviu Dragnea, pentru domnul preşedinte Tăriceanu la Senat. Nu cred că vom avea probleme din acest punct de vedere”, a spus Mihai Fifor.

„Nu Ministerul Apărării se ocupă cu aceste invitaţii”, a completat Fifor.

În 2016, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta nu au fost invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis nici la parada militară de 1 Decembrie, nici la recepţia de la Cotroceni, din cauza problemelor în Justiţie pe care le au cei trei.