Călugărul exorcist de mănăstirea Tanacu, Daniel Corogeanu, eliberat condiţionat

Fostul preot Daniel Petru Corogeanu, condamnat la şapte ani de închisoare pentru moartea unei măicuţe pe care a ţinut-o legată pe o cruce improvizată timp de trei zile, va fi eliberat condiţionat, miercuri, din Penitenciarul Vaslui, după ce a ispăşit două treimi din pedeapsă. El nu a făcut probleme în închisoare. Presa a relatat că Daniel Corogeanu a participat la toate acţiunile cultural-educative şi a jucat chiar fotbal.

RomaniaTV.net
29 nov. 2011, 16:21
Călugărul exorcist de mănăstirea Tanacu, Daniel Corogeanu, eliberat condiţionat

Noi am făcut propunerea de eliberare condiţionată a deţinutului Petru Corogeanu în urma evaluării făcute de către Comisia de eliberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Vaslui. În cererea înaintată către Judecătorie am prezentat o evaluare a deţinutului Petru Corogeanu care a participat în mod activ la acţiunile din interiorul penitenciarului. Instanţa a analizat această propunere şi a dispus punerea în libertate condiţionată a lui Petru Corogeanu„, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Petru Toma.

Penitenciarul Vaslui nu a primit încă hotărârea definitivă şi irevocabilă a Judecătoriei Vaslui, aceasta putând fi atacată până miercuri inclusiv de către procurorul de caz.

Fostul preot Petru Corogeanu a fost încarcerat la Penitenciarul Valsui în 30 ianuarie 2008, după ce a fost condamnat la şapte ani de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru lipsire ilegală de libertate urmată de moartea victimei. Sentinţa a fost dată după mai mult de doi ani şi jumătate de procese în care Petru Corogeanu a fost judecat de mai multe instanţe din ţară.

În iunie 2005, fostul preot, împreună cu patru măicuţe, au supus a altă măicuţă de 23 de ani unui ritual de exorcizare, la Mănăstirea „Sfânta Treime” din Tanacu, judeţul Vaslui. Măicuţa a murit după ce a fost ţinută trei zile fără apă şi mâncare, fiind imobilizată pe o cruce de lemn.

Trei din cele patru măicuţe au fost eliberate condiţionat la sfârşitul anului trecut, iar cea de-a patra a fost pusă în libertate la mijlocul acestui an.